Σάββατο

Η εξαφάνιση της μικρής κοπελίτσας που βρέθηκε στο γυφτικό καταυλισμό.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ

WHO IS WHO ?
Λεπτομέρειες που ξεπερνούν τη φαντασία ακόμα και του πιο ταλαντούχου συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά την ανακάλυψη του κοριτσιού στον καταυλισμό ROMA των Φαρσάλων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Βασίλης Χαλάτσης, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Παναγιώτης Ντζιοβάρας και ο διευθυντής Ασφαλείας Λάρισας Αστέριος Μαντζιώκας δήλωσαν σοκαρισμένοι από όσα έχουν αρχίσει να αποκαλύπτονται για την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ κάτι αντίστοιχο δεν έχει καταγραφεί στα πανελλήνια αστυνομικά χρονικά των τελευταίων δεκαετιών. 
Όλα ξεκίνησαν από την παρατηρητικότητα των αστυνομικών που πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση στον καταυλισμό των ROMA στα Φάρσαλα πριν από δύο ημέρες. 
Η εμφανής διαφορά των εξωτερικών χαρακτηριστικών του κοριτσιού σε σχέση με τα δύο άτομα που εμφανίστηκαν ως γονείς του δημιούργησε τις πρώτες υποψίες, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από την εξέταση DNA απ’ όπου και προκύπτει ότι το κοριτσάκι δεν έχει καμία κληρονομική συμβατότητα με τον 39χρονο και την 40χρονη.
Συνάμα είναι χαρακτηριστικές οι αντιφάσεις στις οποίες έχουν πέσει από την αρχή της διερεύνησης της υπόθεσης οι δύο ROMA, με τον κ. Χαλάτση να επισημαίνει ότι «στην αρχή δήλωσαν ότι είναι δικό τους, μετά είπαν ότι το βρήκαν έξω από κάποιο super market, μετά η γυναίκα είπε ότι το είχε αποκτήσει με κάποιον άλλον άνδρα κλπ.».
Αυτό το οποίο με βεβαιότητα προκύπτει είναι ότι το κοριτσάκι απήχθη ή αφαιρέθηκε από τους βιολογικούς του γονείς το 2009, ενώ τότε οι δύο ROMA κατάφεραν να υφαρπάξουν από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων ληξιαρχική πράξη γέννησης και βάπτισής του.
Παράλληλα, δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια η ηλικία του κοριτσιού, καθώς εκτιμάται πως είναι από τέσσερα έως έξι ετών. Πάντως από τα μέχρι τώρα δεδομένα προκύπτει ότι δεν έχει δηλωθεί εξαφάνιση κοριτσιού με στοιχεία που να προσομοιάζουν με αυτά του ανευρεθέντος στον οικισμό ROMA των Φαρσάλων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί εκτιμούν πως από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά θεωρείται μεταξύ άλλων πιθανό ο πραγματικός τόπος προέλευσης του κοριτσιού να είναι χώρα είτε της Βόρειας είτε της Ανατολικής Ευρώπης.
Κατά τις ώρες που έμεινε με την ψυχολόγο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας το κοριτσάκι μιλούσε ως επί το πλείστον στην γλώσσα των ROMA, ενώ δεν μίλησε σχεδόν καθόλου ελληνικά. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι το κοριτσάκι βρίσκονταν κοντά σε ROMA από την βρεφική του ηλικία.
Η… βιομηχανία παιδιών
Από αυτό το σημείο αρχίζει να αποκαλύπτεται μια απίστευτη «βιομηχανία» παιδιών τα οποία έχουν δηλωθεί σε δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες μία στον Δήμο Λαρισαίων και μία στον Δήμο Λαρισαίων που διαθέτει η 40χρονη και σε μία οικογενειακή μερίδα στον Δήμο Φαρσάλων που έχει ο 39χρονος. Το σύνολο των παιδιών που έχουν δηλωθεί στις τρεις οικογενειακές μερίδες φτάνει τα 14 !
Περισσότερο «εντυπωσιακό» είναι πως με βάση αυτές τις οικογενειακές μερίδες προκύπτει ότι η 40χρονη γέννησε τρία παιδιά σε διάρκεια πέντε μηνών το 1993 (από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο), ενώ γέννησε άλλα τρία παιδιά εντός τρεισίμησι μηνών (από τον Οκτώβριο του 1994 έως τον Φεβρουάριο του 1995).
Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Χαλάτσης τόνισε ότι υπάρχει περίπτωση παιδιών που δηλώθηκαν ως δίδυμα και έχουν εμφανέστατες διαφορές με το ένα κορίτσι να είναι ηλικίας περίπου 40 ετών (δηλαδή έχει σχεδόν την ίδια ηλικία με την μητέρα της) και το άλλο κορίτσι είναι μόλις 15 ετών.
Σε ότι αφορά τον 39χρονο, αυτός… χρέωσε την προέλευση των παιδιών αφενός σε μία γυναίκα που κατοικεί στην Γερμανία και αφετέρου σε μία άλλη γυναίκα που αποκαλύφθηκε πως έχει ημερομηνία γέννησης το… 1925!
Πάντως από τα 14 παιδιά που εμφανίζονται στις τρεις οικογενειακές μερίδες, στο σπίτι βρέθηκαν μόλις 4, ενώ για τα υπόλοιπα οι υποτιθέμενοι γονείς δεν έδωσαν σαφείς απαντήσεις. Για την ακρίβεια είπαν πως «δεν είναι στο σπίτι… είναι κάπου αλλού κ.α
Επισημαίνεται ότι οι δύο συλληφθέντες έχουν πλούσιο ποινικό μητρώο, με τον άνδρα να βαρύνεται ακόμη και για ένοπλη ληστεία, ενώ και τους δύο τους συνοδέουν αρκετές άλλες υποθέσεις. Μάλιστα, κατά την έρευνα στο σπίτι τους βρέθηκε ένα πιστόλι και μία κουκούλα full face.
Οι προεκτάσεις της υπόθεσης
Κάπου εδώ ξεκινούν πλείστα όσα ερωτηματικά για τις προεκτάσεις που έχει η υπόθεση και οι οποίες αναμένεται να απασχολήσουν τόσο τις αστυνομικές Αρχές, οσο και την κοινή γνώμη.
Κατ’ αρχήν δεν έχει διερευνηθεί το ακριβές οικονομικό όφελος που είχαν οι δύο «γονείς» από τα 14 παιδιά που δήλωσαν επισήμως. Πάντως, αυτή η… φάμπρικα φαίνεται πως απέφερε σημαντικότατα χρηματικά ποσά.
Ένα ακόμη ερώτημα που διατυπώνεται έχει να κάνει με πιθανούς συνεργούς που έχουν λάβει μέρος σ’ αυτήν την δαιδαλώδη ιστορία. Και αυτό καθώς από τη σημερινή συνέντευξη τύπου προέκυψε η ερώτηση «πως είναι δυνατόν να έβγαζαν όλα αυτά τα πιστοποιητικά και να έκαναν αυτές τις διαδικασίες δύο ROMA που δεν γνωρίζουν γράμματα, δεν έχουν πάει σχολείο κλπ.».
Παράλληλα, παραμένει ανεξήγητο πως κατάφεραν να δηλώνουν και μάλιστα με σχετική ευκολία γεννήσεις πολλών παιδιών σε διάρκεια λίγων μόλις μηνών στα ληξιαρχεία των Δήμων όπου διαθέτουν τις οικογενειακές μερίδες
Μία βασική πτυχή της υπόθεσης αφορά την πραγματική ιστορία του κοριτσιού, του οποίου η φωτογραφία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Δηλαδή από που ήρθε και με ποια μέθοδο βρέθηκε στα χέρια των δύο «γονέων».
Στις έρευνες αναμένεται να λάβουν μέρος τόσο οι ελληνικές αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, ενώ έχει ήδη ζητηθεί η βοήθεια και της Ιντερπόλ.
Η Δευτέρα είναι η επόμενη κρίσιμη ημέρα καθώς οι δύο ROMA θα οδηγηθούν στον Ανακριτή, ενώ εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος αναμένεται να δοθούν οι σχετικές άδειες και εγκρίσεις, ώστε να δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων.
 Σε ότι αφορά το κοριτσάκι, έχει προσωρινώς αφαιρεθεί η επιμέλεια από τους δύο ROMA, ενώ ήδη βρίσκεται σε ξενώνα που διαθέτει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

ΣΣ: Ειδικός δεν είμαι αλλά μοιάζει σαν ηπειροτοπούλα (Ήπειρος) και πάνω γεωγραφικά (Αλβανία-Σερβία-Κροατία...)
Το μόνο σίγουρο ότι θα έχουμε συναρπαστική συνέχεια λίαν συντόμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου