Παρασκευή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απειλείται πόλεμος Ρομά και ντόπιων Καλαματιανών

Αυξημένες περιπολίες για τους τσιγγάνους

Σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση, με την παρουσία του Δημάρχου, του Αστυνομικού Διευθυντή και εκπροσώπων της Δημοτικής Ενότητας Θουρίας, με αντικείμενο την ένταση που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή της Θουρίας και ιδιαίτερα στην Μικρομάνη από τις κλοπές και την αυξημένη παραβατικότητα των αθιγγάνων.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής ενημέρωσε για τις προσπάθειες της Αστυνομίας και υποσχέθηκε την αύξηση της παρουσίας της, στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του, προσδιόρισε ως αιτία την οικονομική και κοινωνική κρίση, αναγνώρισε προσπάθειες της Αστυνομίας, για την οποία αυξάνονται καθημερινά οι δυσκολίες και ζήτησε απ’ όλους σύνεση, συνεννόηση και λογική.
Oι φορείς της Μεσσηνίας φοβούνται ότι η περιοχή της Καλαμάτας θα ζήσει στιγμές, ενδεχομένως αντίστοιχες με την Πάτρα, μόνο που την θέση των μεταναστών θα έχουν οι Τσιγγάνοι.  
Η κατάσταση σε Μικρομάνη , Θουρία , Αρη είναι εκρηκτική και όλοι θυμούνται τα επεισόδια που έγναν μεταξύ κατοίκων και τσιγγάνων πριν από ενα περίπου μήνα, με τους ανθρώπους της περιοχής να βγάζουν ακόμη και περιπολίες για να προστατευθούν με όπλα.


Εχουν δε ντόπιοι πυροβολήσει εναντίον τσιγγάνων σε περιπτώσεις κλοπής. Είχαν μάλιστα τότε κάνει συγκεντρωση σε αστυνομία και δικαστήρια οι κάτοικοι, είχαν δεί τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και είχαν πάρει υποσχέσεις για βελτίωση των συνθηκών. Τώρα είδαν χθες στην Πάτρα οι μετανάστες που επίσης είχαν κάνει την ζωή κόλαση στους κατοίκους να φεύγουν από τον χώρο της Πειραικής μετά τα επεισόδια και την μάχη που ξεκίνησε από τους κατοίκους συνεπικουρούμενους από την Χρυσή Αυγή. Και εδώ στην περιοχή Μικρομάνης, Αρη , Μεσσήνης η Χρυσή Αυγή έχει μεγάλα ποσοστά και είναι πολύ εύκολο να εμπλακούν κάποιοι σε επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου