Πέμπτη

Αυτοκτόνησαν μάνα και γιός

Η τραγική ιστορία της 90χρονης μητέρας και του 60χρονου γιου της
 Σοκ προκαλεί το άκουσμα της αυτοκτονίας στο Μεταξουργείο. Η 90χρονη μητέρα και ο 60χρονος γιος της αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους και σήμερα το πρωί πήδηξαν στο κενό.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο μουσικός στο επάγγελμα που εδώ και δύο χρόνια είχε μείνει άνεργος και ζούσε με τη μητέρα του αρκετά χρόνια, έσπρωξε πρώτα εκείνη και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έκανε κι εκείνος βουτιά θανάτου.
Οι λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτή την τραγική πράξη είναι άγνωστοι, οι πληροφορίες όμως κάνουν λόγο για σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η οικογένεια. Ο γιος είχε μείνει αρκετά χρόνια άνεργος και η μητέρα του ήταν κατάκοιτη και έπαιρνε μια μικρή σύνταξη. Η καταγωγή τους ήταν από τη Σύρο και συνήθως αυτή την εποχή έφευγαν για το νησί.
Για τους λόγους της διπλής αυτοκτονίας διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί σημείωμα που να εξηγεί τις αιτίες. Όπως αναφέρουν οι γείτονες στην συγκεκριμένη πολυκατοικία παλιότερα είχε γίνει και άλλη αυτοκτονία για οικονομικούς λόγους
Πιασμένοι χέρι χέρι ανέβηκαν στην ταράτσα πολυκατοικίας που βρίσκεται επί των οδών Ακομινάτου και Παλαιολόγου στο Μεταξουργείο και έπεσαν – για άγνωστους λόγους- στο κενό.
Η 90χρονη γυναίκα μαζί με τον 60χρονο γιο της πήραν την απόφαση να βάλουν τέλος στη ζωή τους και έτσι λίγο μετά τις 8 το πρωί πήδηξαν από την ταράτσα και η γειτονιά πάγωσε.
Το κρούσμα αυτό έρχεται μια ημέρα μετά την αυτοκτονία 60χρονου στο Περιστέρι ο οποίος σε ένα παγκάκι έκοψε τις φλέβες του και άφησε εκεί την τελευταία του πνοή.
«Λέγομαι A. Π. Εδώ και 20 χρόνια φροντίζω την 90 χρονών Μητἐρα μου (την γεροντοκομώ). Τώρα τα 3- 4 χρόνια έχει πάθει Αλτζχάϊμερ και τελευταία την πιάνουν και κρίσεις σχιζοφρένειας και έχει κι᾽ άλλα προβλήματα υγείας», είχε γράψει ο 60χρονος που σήμερα το πρωί μαζί με τη 90χρονη μητέρα του, έκαναν βουτιά θανάτου, στο Μεταξουργείο.

Το σημείωμα που είχε στείλει ο μουσικός στην ιστοσελίδα stixoi.info ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν αλλά κανείς δεν συγκινήθηκε… «Και τα γηροκομεία δεν δέχονται τὀσο επιβαρυμένους ασθενείς. Το πρὀβλημα είναι ότι δεν είχα προβλέψει να έχω αρκετό ρευστό στο λογαριασμό μου, διότι έπιασε ξαφνικά η οικονομική κρίση. Παρόλο που έχω αρκετή περιουσία, και τα πουλώ όλα όσο όσο τόσο καιρό, έχω μείνει χωρίς ρευστό(χρήματα) και δέν έχουμε πια να φάμε, κι η πιστωτική μου κάρτα με 22% επιτόκιο γεμάτη κι ας δανείζονται με 1%, κι´άλλα έξοδα που τρέχουν. Ζω πια συνέχεια μιά ζωή δράμα.
2) Τώρα τελευταία δυστυχώς έχω νέα σοβαρότατα δικά μου προβλήματα υγείας.
Δεν έχω καμμία λύση μπρος μου. Περιουσία αρκετή αλλά ρευστό καθόλου, οπότε χωρίς φαγητό τι γίνεται ? Μήπως ξέρει κανείς καμμία λύση.
Ισχυροί της γης γιά την οικονομική κρίση που δημιουργήσατε θέλετε κρέμασμα και σας είναι λίγο», κατέληγε το σημείωμα.

Έτσι λοιπόν, φρόντισε να κλείσει το γράμμα που ανέφερε για τα προβλήματά του με τους παρακάτω στίχους

Μη μείνει απ´ αυτούς κανείς.

1) Τον κόσμο αυτό αν θες να φτιάξεις
 πρέπει ν΄αλλάξεις τη δομή,
 πρωτού λόγω της απραξίας μας
μας αφανίσει η παρακμή,
 μας κυβερνούν οι λωποδύτες,
 οι τραπεζίτες κι´ οι αγιογδύτες
κι´ όλοι τους οι υποτακτικοί.

R. Δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,
 κτύπα τους πριν αφανιστείς,
 γιατί αλλιώς μεσ´ στη μιζέρια
 και μεσ´ στο άδικο θα ζεις,
 δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,
 μη μείνει απ´ αυτούς κανείς.

2) Λέει η εντολή ου αυτοκτονήσεις,
 μα κατ´ ανάγκη αυτοκτονείς,
 χτύπα τους πριν σε αφανίσουν,
 εγκληματείς που αδρανείς,
 της ηθικής μας απραξίας
 όπως και της νωθρότητάς μας
 πια ας μην είμαστ´ ασθενείς
.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου