Τετάρτη

Συνήθεια το'χει να ... αυτοπυρπολείται


Ούτε η πρώτη φορά ήταν, και μάλλον δε θα είναι ούτε η τελευταία... Ο 42χρονος Κούρδος που απείλησε να αυτοπυρποληθεί έξω από το αστυνομικό μέγαρο, έχει απειλήσει και στο παρελθόν, ενώ κάποια φορά προσπάθησε κιόλας, να κάνει πράξη τις απειλές του.

Ο 42χρονος Μουσταφά εδώ και καιρό έχει υποβάλλει αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου, όμως ακόμη ... περιμένει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε καν να εργαστεί νόμιμα! Ο ίδιος, πάντως, πατέρας 4 παιδιών επιμένει ότι αν γυρίσει στην Τουρκία κινδυνεύει ο ίδιος και η οικογένειά του.
Η απόγνωση τον οδήγησε ... στην τρέλα
 Ο άνδρας οδηγήθηκε, την Τετάρτη, ενώπιον του Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθεροςΝα καεί ζωντανός ο ίδιος και η οικογένειά του προσπάθησε ένας Κούρδος, ο οποίος ζει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, "κολλημένος" στα γραφειοκρατικά γρανάζια, που ούτε πολιτικό άσυλο του χορηγούν, ούτε του επιτρέπουν να εργαστεί νόμιμα!

Ο Μουσταφά Γκιλμάζ οδηγήθηκε στην ... τρέλα βλέποντας ότι αδυνατεί να συντηρήσει τα τέσσερα παιδιά του. Κλείστηκε στο σπίτι στο οποίο διαμένει με την οικογένειά του και έβαλε φωτιά, για να αυτοπυρποληθεί, παίρνοντας μαζί και τη σύζυγο και τα παιδιά του, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι στην ηλικία των 18 ετών.

Για καλή τύχη όλων η απόπειρα του πατέρα της οικογένειας δεν είχε αποτέλεσμα, αλλά ο ίδιος οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα που τον άφησε ελεύθερο.

Η τραγική αυτή υπόθεση συγκλονίζει, καθώς καταδεικνύει με τον πιο δραματικό τρόπο, την πραγματική απόγνωση ενός ανθρώπου που ήρθε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη με ελπίδες για μία καλύτερη ζωή για τον ίδιο και την οικογένειά του, κι αντ'αυτού κατέληξε να προσπαθεί να απεμπλακεί από τις δαιδαλώδεις διαδικασίες και τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα.

Όπως λέει ο Μουσταφά Γκιλμάζ, ζει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, δεν μπορεί όμως να κάνει αυτό για το οποίο ήρθε στη χώρα ... να εργαστεί! Κι αυτό γιατί αν και επανειλημμένως έχει αιτηθεί πολιτικού ασύλου, όχι μόνο δεν του χορηγείται άσυλο, αλλά ούτε προσωρινή άδεια παραμονής, ώστε να μπορεί να εργαστεί νόμιμα.

cretalive.gr

(Σχόλιο μου:
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ  !! μήπως να το ξαναδούμε!
τόσους και τόσους "κοπρίτες" έχουμε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου