Δευτέρα

Σε χέρια επενδυτών του Κατάρ πέρασε το νησί Οξειά;


Τις τελευταίες ώρες, έντονη είναι η φημολογία πως το νησί Οξειά, συνολικής έκτασης 5.500 στρεμμάτων, στον Πατραϊκό Κόλπο, πωλήθηκε σε επενδυτές από το Κατάρ έναντι του ποσού των πέντε εκατομμυρίων ευρώ, μετά από σχετικό δημοσίευμα στο Διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα, το εν λόγω νησάκι ανήκει στην οικογένεια Σταμούλη, οικογένεια Ομογενών από την Αυστραλία, με αμύθητη περιουσία εντός κι εκτός Ελλάδος. Μάλιστα, ο Χάρης Σταμούλης είχε «προκαλέσει» με την επιλογή του να πληρώσει πριν από λίγα χρόνια 25 εκατομ. δολάρια για την αγορά σπιτιού στην πιο ακριβή περιοχή της Μελβούρνης, το Τουράκ. Επρόκειτο δε, για την ακριβότερη αγοραπωλησία σπιτιού στην ιστορία της πόλης.
Τον τελευταίο χρόνο, το νησάκι στο σύμπλεγμα των Εχινάδων του Πατραϊκού, είναι προς πώληση, με φωτογραφίες του να φιγουράρουν σε ιστοσελίδες μεγάλων διεθνών μεσιτικών πρακτορείων με τιμή πώλησης τα 6,9 εκατομ. δολάρια. Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα αρκετά βραχώδες και με πολλά υψώματα νησί, με αποθέματα μάρμαρου καλής ποιότητας. Η τελευταία φορά που ακούστηκε κάτι για το συγκεκριμένο νησί ήταν το 2008, όταν είχαν «φουντώσει» οι φήμες για ενδιαφέρον Ρώσων Μεγιστάνων.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για «κλείσιμο» της συμφωνίας αγοραπωλησίας του εν λόγω νησιού μεταξύ της οικογένειας Σταμούλη και επενδυτών από το Κατάρ, οι οποίοι θεωρούν τη θέση του στρατηγικής σημασίας για το επενδυτικό τους ενδιαφέρον σε Αστακό και Ιόνιο.

Το νησί έχει συνολική έκταση 5.500 στρεμμάτων. Είναι αρκετά βραχώδες και με πολλά υψώματα ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι ότι διαθέτει καθαρό μάρμαρο πολύ καλής ποιότητας.
μήπως άρχισε το ξεπούλημα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου