Κυριακή

«Βγείτε από το ευρώ και ξεγράφουμε τα δάνεια»Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του προέδρου του Συνδέσμου Οικογενειακών Επιχειρήσεων Λουτς Γκέμπελ, ο οποίος με συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων προέβλεψε πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει καθώς είναι αδύνατον να επιβιώσει στην Ευρωζώνη.

Συμφωνά με τον κ. Γκέμπελ, τα συνεχώς νέα μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται στο τέλος να λειτουργήσουν, ενώ οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας θα αυξηθούν.

Ο ίδιος εμφανίζεται πεπεισμένος ότι στις προσεχείς εκλογές θα επικρατήσουν εκείνοι, που είναι κατά των μέτρων λιτότητας και των όρων που έχουν τεθεί και προτείνει η Ελλάδα να αποφασίσει από μόνη της να εξέλθει της νομισματικής ένωσης.

«Οι διασώστες Ευρωπαίοι αναγκάζουν την Ελλάδα να έχει μισθούς 30% χαμηλότερους. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να περάσει ειρηνικά», δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Η δραστική μείωση τιμών και μισθών, που θα συμβάλει στην εξυγίανση, μπορεί να επιτευχθεί με κοινωνικό συμβόλαιο εκ των υστέρων μόνον εκτός του ευρώ, καθώς μετά την επιστροφή στη δραχμή και μια σίγουρα δύσκολη υποτίμηση, τα ελληνικά προϊόντα θα γίνουν πάλι φθηνότερα και θα μπορούν να εξάγονται», συνέχισε ο Γκέμπελ.

Ο Γερμανός επιχειρηματίας εκτιμά ότι δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για φαινόμενο ντόμινο στην Ευρωζώνη καθώς όπως ο ίδιος πιστεύει η Ελλάδα είναι μια απόλυτα μοναδική περίπτωση.

Σε ό,τι αφορά στα δάνεια που πήρε η Ελλάδα, ο κ. Γκέμπελ θεωρεί ουτοπικό να τα περιμένει η Γερμανία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω πως πρέπει να τα ξεγράψουμε».

Για το τελευταίο πακέτο βοήθειας είπε: «Τα χρήματα του δεύτερου πακέτου διάσωσης των 130 δισ. ευρώ θα ήταν καλύτερα να είχαν χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και τη σταθεροποίηση των τραπεζών».

Αποκλείει δε για την ώρα το ενδεχόμενο επενδύσεων, καθώς, όπως λέει: «Ακόμα και μεγάλες επιχειρήσεις δυσκολεύονται να κάνουν συναλλαγές στην Ελλάδα. Η αγορά εργασίας είναι εντελώς άκαμπτη και πολύ επικίνδυνη για οποιονδήποτε επενδυτή».

«Αν η Ελλάδα φύγει οικειοθελώς από το ευρώ, οι κίνδυνοι για τα λοιπά μέλη της Ευρωζώνης θα μειωθούν πολύ. Και κυρίως: Η Ελλάδα θα μπορέσει να εξυγιανθεί καλύτερα η ίδια και με τη δική μας βοήθεια», καταλήγει.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ (ΓΚΕΜΠΕΛ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΟΜΟΙΟΙ) ΚΑΙ ΠΡΑΞΤΕ, ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου