Σάββατο

Φονος Μεσσηνη

Ο φόβος του μήπως αρρωστήσει και πεθάνει από καρκίνο, όπως η σύζυγός του Ανθούλα, φαίνεται ότι όπλισε το χέρι του 59χρονου Χρήστου Τσάκα και τον οδήγησε να σκοτώσει την 11χρονη κόρη του Βαλεντίνα και στη συνέχεια να βάλει τέλος στη ζωή του με το ίδιο δίκαννο. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν αρχές και γείτονες, προσπαθώντας να εξηγήσουν τη χθεσινή τραγωδία στη Μεσσήνη που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα. 
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο 59χρονος φοβόταν ότι είχε καρκίνο αν και οι ιατρικές εξετάσεις δεν το επιβεβαιώνουν. Προφανώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ποτέ το θάνατο της γυναίκας του από καρκίνο πριν από 5 χρόνια, αν και αγαπούσε την κόρη τους, που την είχαν αποκτήσει μετά από πολλές προσπάθειες εξωσωματικής. Χθες λοιπόν γύρω στις 6.30 με 6.45 το πρωί, πήρε το όπλο, σκότωσε την 11χρονη κόρη του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Το παιδί βρέθηκε σε εμβρυϊκή στάση ξαπλωμένο στο κρεβάτι του πατέρα του, φορώντας τις πιτζάμες του. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από τον τόπο του εγκλήματος και την αυτοψία του ιατροδικαστή, το κορίτσι πυροβολήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού ενώ ακόμα κοιμόταν. Η έξοδος του βλήματος ήταν μπροστά, στο μέτωπο. Ο πατέρας ήταν ξαπλωμένος στο δάπεδο από τη δεξιά πλευρά του κρεβατιού με το δίκαννο αγκαλιά. Ο αυτόχειρας έβαλε την κάννη του όπλου κάτω από το σαγόνι του και πυροβόλησε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος τους τελευταίους μήνες βασανιζόταν από εμμονές ότι είναι άρρωστος από καρκίνο. Εκανε ιατρικές εξετάσεις, αλλά δεν έδειξαν τίποτα. Αυτός ωστόσο συνέχιζε να πιστεύει ότι θα πεθάνει, και δεν ήθελε να αφήσει στους συγγενείς της γυναίκας του τη μικρή τους κόρη Βαλεντίνα, μαθήτρια Δ' τάξης του Δημοτικού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης. Οι σχέσεις του άλλωστε -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- δεν ήταν η καλύτερη δυνατή με τα αδέλφια της γυναίκας του. Η τελευταία είχε πεθάνει πριν από 5 χρόνια μετά από μάχη με τον καρκίνο, αφήνοντας ορφανή από μητέρα τη Βαλεντίνα. Οπως ανέφεραν γείτονες μιλώντας στην "Ε", το ζευγάρι είχε πασχίσει να κάνει ένα παιδί και η γυναίκα αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μια σειρά από εξωσωματικές για να αποκτήσουν την κόρη τους.



ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ
Η τραγωδία στη γειτονιά Μπεζεστένια της Μεσσήνης φαίνεται πως εξελίχθηκε νωρίς χθες το πρωί, μεταξύ 6.30 με 6.45, όπως προκύπτει από την εκτίμηση του ιατροδικαστή και τις μαρτυρίες του θείου και της γυναίκας από τη Ρουμανία που φρόντιζε τη μικρή. Η Ρουμάνα, όπως έκανε κάθε πρωί, πήγε μετά τις 7 στο σπίτι για να ετοιμάσει τη Βαλεντίνα για το σχολείο. Χτύπησε το κουδούνι, αλλά κανείς δεν απάντησε. Επέμεινε, πήρε τηλέφωνο, αλλά και πάλι τίποτα. Ανήσυχη ειδοποίησε το θείο, τον αδελφό της μητέρας της μικρής, ο οποίος μένει στην Καλογερόρραχη και φρόντιζε για τις ανάγκες του κοριτσιού σαν να είναι δικό του, με αγάπη κι αφοσίωση γονιού. Αυτός ήταν και ο άνθρωπος που αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα, μπαίνοντας λίγο πριν από τις 9 το πρωί στο σπίτι, με κλειδαρά και συνοδεία αστυνομικών του τοπικού Τμήματος. Μαζί ήταν και η Ρουμάνα, η οποία συντετριμμένη αποκάλυπτε λίγο μετά πως η Βαλεντίνα τις τελευταίες 2-3 μέρες της έλεγε πως "ο μπαμπάς της λέει πράγματα περίεργα", χωρίς όμως να της έχει πει τι ακριβώς έλεγε. Η γυναίκα αυτή που φρόντιζε τη Βαλεντίνα -όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές- δεν είχε ποτέ δει όπλο μέσα στο σπίτι, ενώ ο αυτόχειρας δεν είχε νόμιμη άδεια κατοχής του.

ΙΔΙΟΡΡΥΘΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι τη Βαλεντίνα τη φρόντιζε οικονομικά ο αδελφός της μητέρας της. Πάντως ο πατέρας της δούλευε, έστω και περιστασιακά, ως εργολάβος έργων ή κάνοντας μεροκάματα ως χειριστής μηχανημάτων στο Δήμο Μεσσήνης. Το σπίτι τους μάλιστα ήταν ένα νοικοκυρεμένο σπίτι, προσεγμένο εσωτερικά, και το δωμάτιο της μικρής Βαλεντίνας ήταν ιδιαίτερα περιποιημένο και φροντισμένο.
Ο πατέρας της, σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες, δεν ήταν ένας εύκολος άνθρωπος - όσοι τον γνώριζαν καλά αναφέρουν πως είχε ιδιόρρυθμη συμπεριφορά, και ειδικά τους τελευταίους μήνες είχε απομονωθεί στο σπίτι του και δεν ήθελε κοινωνικές επαφές. Με το μόνο συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας του που κρατούσε κάποια επαφή ήταν ο αδελφός της στην Καλογερόρραχη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα τουλάχιστον με κάποιες μαρτυρίες, ο 59χρονος μάλλον για λόγους γοήτρου δεν ήθελε να αφήσει την κόρη του να μεγαλώσει με το θείο της.

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ
Στην “Ε” όλοι από τη γειτονιά μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την αγάπη και τη φροντίδα του Χρ. Τσάκα για τη 11χρονη κόρη του Βαλεντίνα. Φρόντιζε, όπως μας είπαν, να μην της λείπει τίποτα, ενώ το καλοκαίρι πήγαιναν μαζί για μπάνιο στον Αγιο Νικόλαο της Μεσσήνης. Ανέφεραν επίσης ότι για τη μικρή ενδιαφέρονταν και τη βοηθούσαν και οι θείοι της, η οικογένεια της μητέρας της από την Καλογερόρραχη.
Η μεγάλη απορία που πλανιόταν στη γειτονιά και την κοινωνία της Μεσσήνης, ήταν τι θόλωσε το μυαλό του πατέρα και τον έσπρωξε στο να θανατώσει το αγγελούδι που αγαπούσε.

ΟΙ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΕΣ
Για να αποκτήσουν τη Βαλεντίνα, ο Χρήστος Τσάκας και η Ανθούλα Γιαννακοπούλου έκαναν μεγάλο αγώνα. Γείτονες και γνωστοί έλεγαν πως η Ανθούλα χρειάστηκε να κάνει αρκετές εξωσωματικές (από 7 μέχρι 12) για να αποκτήσει παιδάκι. Κάποιοι μάλιστα μας είπαν ότι τη μικρή την είχαν τάξει στην Αγία Ειρήνη τη Χρυσοβαλάντου και γι’ αυτό την ονόμασαν Βαλεντίνα.
Οπως λεγόταν στη γειτονιά, οι θείοι από την Καλογερόρραχη είχαν ζητήσει την επιμέλεια της 10χρονης Βαλεντίνας, όμως το δικαστήριο έκρινε ότι αφού ο πατέρας δεν έχει πρόβλημα και το παιδί τον θέλει, θα ήταν καλύτερα για την ψυχολογία του να μεγαλώνει με τον πατέρα του.
Ακόμα μας είπαν ότι πριν από λίγες μέρες το κορίτσι είχε δώσει μια σχολική του φωτογραφία στο θείο του, παρακαλώντας τον να τη βάλει δίπλα στη φωτογραφία της μητέρας της για να της κάνει παρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου