Σάββατο

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

Διαβάζω σήμερα, Σάββατο πρωί σ΄ ένα site (δεν θυμάμαι ποιο):

>> Στα τεχνάσματα στα οποία καταφεύγουν οι φοροφυγάδες στην Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung.
«Στην Ελλάδα η νομοθεσία επιτρέπει στις εφορίες να συμπεριλαμβάνουν στον υπολογισμό του φόρου, ότι σχετίζεται με την πολυτελή διαβίωση, όπως είναι για παράδειγμα οι πισίνες», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.
«Μια ιδιωτική πισίνα 25 τετραγωνικών θεωρείται τεκμήριο. Πριν από μερικά χρόνια οι ελληνικές αρχές ξεκίνησαν να εντοπίζουν πισίνες με τη βοήθεια δορυφόρων. Οταν όμως η τακτική μαθεύτηκε οι εφοριακοί αντίκρισαν στις πολυτελείς κατοικίες πισίνες σκεπασμένες με τέντες σε χρώματα παραλλαγής», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Η Süddeutsche Zeitung αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο οι ισπανικές αρχές αντιμετωπίζουν τέτοιες συμπεριφορές. Οπως σημειώνει, εκεί οι εφοριακοί εκτός από δορυφορικές φωτογραφίες έχουν στη διάθεσή τους βίντεο από μη επανδρωμένα, για να αξιολογούν με ακρίβεια τα ακίνητα, αλλά και για να εντοπίζουν αυθαίρετα κτίσματα. Μόνο στη διετία 20014-2016 οι ισπανικές εφοριακές αρχές κατέγραψαν 1,7 αυθαίρετες κατασκευές, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα. <<

Και σκέπτομαι...

σ.σ. (blogger): Ο μεγάλος "αδελφός" σε όλο του το μεγαλείο.
Από τη μια, οι Γερμανοί που μας θεωρούν σαν δεδομένο υποτακτικούς (αν λάβουμε υπόψιν ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα εκφράζει την γερμανική κοινή γνώμη και το γεγονός που ένας 15χρόνος, το 1983, όταν επισκέφτηκα τη Γερμανία μου είπε "ντας ιστ ντόϊτσλαντ") και από την άλλη η ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να υπηρετήσει ένα "υπερήφανο λαό" σαν τους Έλληνες που έχυσαν αρκετό αίμα για την ελευθερία (πράγμα που δεν καταλαβαίνουν οι ...εκάστοτε κυβερνώντες και οι παρατρεχάμενοι τους, βλέπε ΔΝΤ, ΓΕΡΜΑΝΟΙ κλπ.)
Έλεος πιά !!!!!!!! Φτάνει κύριοι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σήμερα, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, αύριο και όποιος κυβερνήσει ...μεθαύριο.
Κάποιος να διαβάσει λίγη ...ΙΣΤΟΡΙΑ !!(για το γαμώτο, επιτέλους)! Αλλά τέτοιοι "χαχόλοι" που είναι οι Έλληνες καλά κάνουν όλοι τους. Αύριο, μεθαύριο, του χρόνου, του αλλουνού όποτε γίνουν εκλογές, τέλος πάντων πάλι μία από τα ίδια, τα γίδια θα κυβερνήσουν αυτούς τους δύσμοιρους ..."ραγιάδες".
Παρακαλώ να μη ξανακούσω από κανένα για ...ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ  και τα ... συναφή !!!!!!!!!!!
Πολύ απλά ΕΙΜΑΣΤΕ άξιοι της μοίρας μας ΣΑΝ ΛΑΟΣ !!!!!
ΠΑΙΔΕΙΑ: ΜΗΔΕΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΜΗΔΕΝ, ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: (εδώ γελάμε)
ΙΣΤΟΡΙΑ: 100%
Μόνο ήλιος και θάλασσα μένει που αν τα καλοεξετάσεις και αυτά είναι που φταίνε και μας κάνουν το μυαλό ..."γιαούρτι".
Αν ήμουν νεότερος 30 χρόνια θα έφευγα από τη χώρα αυτή. Λαθρομετανάστης ή μέτοικος ή μισθοφόρος ή ότι άλλο μπορούσα αρκεί να έφευγα μακριά αφήνοντας πίσω μου όλα αυτά που με "χαλάνε" (ιστορία, περιουσία  κλπ.). Αυτό συμβουλεύω τα παιδιά μου και όσους γνωρίζω, φυσικά...!
Κόμπος που δεν λύνεται ...ΚΟΒΕΤΑΙ αναγκαστικά και καταναλωτικά (με όποια έννοια θέλετε εσείς)!!  
Θα έπαιρνα μαζί μου ΜΟΝΟ ένα ξύλινο σταυρό (για να 'χω κάτι να πιστεύω ότι με φυλάει από το "κακό... μάτι", το άγνωστο) και μία φωτογραφία των γονιών μου (για να αποδεικνύω, στον εαυτό μου ότι είμαι ανθρώπινο ον και όχι "φυτό").

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ... ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ (που έβγαλα τα εσώψυχά μου...) ΚΒ. Δούσης (4-3-2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου