Πέμπτη

Πρόβλεψη νομπελίστα: ΕΥΡΟΖΩΝΗ ΤΕΛΟΣ (>ΝΟΤΙΑ)

Έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη «βλέπει» ο Αμερικανός νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτς, εκτιμώντας ότι οι Ιταλοί συνειδητοποιούν ότι η χώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει εντός του ευρώ, ενώ προβλέπει γενικότερη διάλυση της ζώνης τα επόμενα χρόνια.
«Στους Ιταλούς γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι η Ιταλία δεν μπορεί να λειτουργήσει εντός του ευρώ. Είναι για τους Ιταλούς πραγματικά δύσκολο συναισθηματικά και χρειάστηκαν καιρό να το αποδεχθούν». Η ιταλική οικονομία βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Οι τράπεζες της χώρας παλεύουν με τεράστια αποθέματα κόκκινων δανείων και η χώρα δεν αναπτύσσεται πλέον εδώ και δέκα χρόνια καθόλου, ενώ σε αυτό το διάστημα η ανεργία έχει αυξηθεί πολύ, δηλώνει σε συνέντευξή του.
Ας υποθέσουμε ότι το κόκκινο κεφαλάκι είναι ελληνικό.
Τα συμπεράσματα δικά σας !
Γι αυτό και η κοινή νομισματική ένωση πιθανόν να διαλυθεί τα επόμενα χρόνια. Τότε δεν θα υπάρχει πλέον ευρωζώνη με την σημερινή της μορφή .«Η ευρωζώνη θα υπάρχει σε δέκα χρόνια, αλλά τίθεται το ερώτημα πώς θα είναι. Είναι εντελώς απίθανο ότι θα εξακολουθήσει να έχει 19 μέλη . Είναι δύσκολο να πει κανείς ποια θα ανήκουν σε αυτήν». Η Γερμανία για παράδειγμα είχε ήδη αποδεχτεί ότι θα αποχωρήσει η Ελλάδα, όπως είπε. Ο ίδιος ο Στίγκλιτς μάλιστα είχε προτείνει να αποχωρήσουν από την ευρωζώνη η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου