Παρασκευή

Η ΠΡΩΤΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΣΟΒΑΡΗ (ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ) ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ .-

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποίησε σήμερα ότι υπάρχει κίνδυνος η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να προκαλέσει το φαινόμενο του ντόμινο στην Ευρώπη.
Μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, ο Σόιμπλε είπε ότι εμμένει στη δήλωση του ότι «το μέσα (στην ΕΕ) σημαίνει μέσα και το έξω σημαίνει έξω», προσθέτοντας ότι η Βρετανία δεν έχει στη διάθεσή της απεριόριστο χρόνο για να αποφασίσει το πότε θα υποβάλει το αίτημά της για αποχώρηση.
Ο γερμανός υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσει τη «ζημιά» από το Brexit και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ένα «φαινόμενο του ντόμινο» στην ΕΕ μετά την αποχώρηση της Βρετανίας.
Δείτε το είναι το γερμανικό νόμισμα
«Η μακροχρόνια αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit είναι πιθανότατα "δηλητήριο" για την οικονομία», υπογράμμισε.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ
Το δικό τους "κεραμίδι" κάτω από τον μεσσηνιακό ήλιο διεκδικούν πολλοί ξένοι επενδυτές, Η πτώση των τιμών των ακινήτων, μέσα στην επταετία της ύφεσης, σε συνδυασμό με την υπερπροσφορά υψηλών προδιαγραφών ακινήτων, δημιουργεί ευκαιρίες και αποτελεί "μαγνήτη" για όσους θέλουν να προχωρήσουν σε αγορές ή μισθώσεις.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των κτηματομεσιτών, Γιάννη Ρεβύθη, μεταξύ των περιοχών που κυριαρχούν στις προτιμήσεις των ξένων είναι και η Πελοπόννησος. Η περιοχή έχει την "τιμητική" της μεταξύ των Γερμανών και των Ιταλών.
Η Μάνη αποτελεί κατ' εξοχήν επιλογή, και ειδικά τα πετρόκτιστα ακίνητα σε παραδοσιακούς οικισμούς, ενώ δεν λείπουν και οι συνταξιούχοι αγοραστές που αποκτούν μόνιμη κατοικία σε οικισμούς όπως είναι η Καρδαμύλη, η Στούπα, η Αρεόπολη και το Οίτυλο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσιεύτηκαν σε ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Αγορά" της Εύης Κατσώλη, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ακινήτων, μόνο στους τουριστικούς προορισμούς, τα οποία παραμένουν αδιάθετα, "περιμένοντας" τον επόμενο ιδιοκτήτη τους. Το γεγονός, δε, ότι πολλοί ξένοι που δεν είναι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλουν να αποκτήσουν την πολυπόθητη βίζα είναι ένας ακόμη λόγος που έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην απόκτηση μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα.
Μόνο πέρυσι και παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για μια "ταραγμένη" οικονομικά και πολιτικά χρονιά, ειδικά μέχρι να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές τον Ιούλιο, επενδύθηκαν στη χώρα μας 186 εκατομμύρια ευρώ, από 250 εκατομμύρια ευρώ το 2014 και 168 εκατομμύρια ευρώ το 2013, για την απόκτηση εξοχικής κατοικίας.
Πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ έχουν εισρεύσει συνολικά κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, και συγκεκριμένα από το 2013 έως το 2015, δίνοντας "ανάσες" στον πολύπαθο κλάδο της κτηματαγοράς, ο οποίος προ κρίσης γνώριζε ακόμη πιο…ανθηρές ημέρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου