Πέμπτη

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ INTERNATIONAL LIFE

 
ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΛΛΑ ...ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ !!!
 
Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία, η οποία μετά από 60 χρόνια λειτουργίας στον κλάδο των ασφαλειών βρίσκεται στη δίνη οικονομικών προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα. Η εταιρεία πληρώνει το τίμημα του PSI που ανήλθε στα 30 εκατ. ευρώ, καθώς από το 2012 μέχρι σήμερα δεν ήταν σε θέση να καλύψει τη ζημιά που προκάλεσε το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων. Πριν λίγες ημέρες η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ ζήτησε έκθεση για τη νομική κατάσταση ακινήτων και σχετικές ενέργειες για τη μεταβίβασή τους και για το πόσον η εταιρία μπορεί να ανταπεξέλθει σε όσα απαιτούνται ως τις 3-10-2016. Συγκεκριμένα, με νέα απόφασή της η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων αναφέρεται στην λήψη διοικητικών μέτρων κατά της ασφαλιστικής επιχείρησης με την επωνυμία «IΝΤΕRΝΑΤΙΟΝΑL LΙFΕ Ανώνυμος Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων» (Εταιρεία) σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 223 έως 225 και 229 του ν. 4364/2016. Στην απόφαση με ημερομηνία 19.9.2016 αναφέρονται τα ακόλουθα:
Αναθέτει στον Ασφαλιστικό Διαχειριστή κ. Ιωάννη Περιστέρη, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 224 παρ. 3 του ν. 4364/2016, τη διοίκηση της Εταιρείας σε αντικατάσταση του Διοικητικού της Συμβουλίου και αφαιρεί τις εκτελεστικές αρμοδιότητες των μελών του.
Διατηρούνται σε ισχύ τα μέτρα της υπ’ αριθμ. 193/1/27.7.2016 απόφασης της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η απόφαση ισχύει από την έκδοσή της και κοινοποιείται στην Εταιρεία και στον Ασφαλιστικό Διαχειριστή της κ. Ιωάννη Περιστέρη του Δημητρίου. Η απόφαση να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και να κοινοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (ΕΑΑΕΣ) καθώς και στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού (Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Γενική Δ/νση Αγοράς, Δ/νση Εταιρειών & Γ.Ε.Μ.Η.).
Ανακοίνωση
«Για εμάς, όπως και για εσάς, το τέλος σημαίνει μια νέα αρχή, μια καλύτερη αρχή…» αναφέρει ανακοίνωση που υπογράφουν οι Φωκίωνας και Ιωάννης Μπράβος με ημερομηνία 20-09-2016, την ίδια μέρα που η ΤτΕ (ΕΠΑΘ) ανέθεσε στον Ασφαλιστικό Διαχειριστή Ιωάννη Περιστέρη την διοίκηση της εταιρίας. Στην ανακοίνωση της οικογένειας Μπράβου δεν υπάρχουν αναφορές ή απαντήσεις στα ερωτήματα της ΕΠΑΘ και για την τύχη των ασφαλισμένων. Δείτε εδώ την ανακοίνωση που προδιαγράφονται νέες εξελίξεις για την τύχη της INTERNATIONAL LIFE και των ανθρώπων της.

θα σας κάνουμε ..."Ευρωπ(ε)αίους"

Μία ακόμα μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία έβαλε «λουκέτο»! Στον αέρα βρίσκονται οι ασφαλισμένοι της εταιρείας Enterprise Insurance Company, η οποία λειτουργεί και στην Ελλάδα με αντιπρόσωπο την Enterprise Hellas για τον κλάδο του αυτοκινήτου.
Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ, όπου έχει την έδρα της η εταιρεία, ειδοποίησε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι αποφάσισε την παύση πληρωμών, εν όψει διορισμού προσωρινού εκκαθαριστή στην εταιρεία, καθώς αυτή δεν καλύπτει τις απαιτήσεις φερεγγυότητας.
Η ανακοίνωση της ΤτΕ
H Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ (Gibraltar Financial Services Commission – GFSC) ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι αποφάσισε σήμερα να λάβει μέτρα κατά της ασφαλιστικής εταιρίας Enterprise Insurance Company Plc. Τα μέτρα αφορούν την απαγόρευση έκδοσης νέων συμβολαίων και την παύση πληρωμών, εν αναμονή της κατάθεσης αίτησης για διορισμό προσωρινού εκκαθαριστή στην εταιρία, καθώς, όπως αυτή ενημέρωσε την GFSC, δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις φερεγγυότητας και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση. Η Enterprise Insurance Company Plc εδρεύει στο Γιβραλτάρ και δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία και την Ελλάδα.
Η GFSC ενημέρωσε επίσης την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (European Insurance and Occupational Pensions Authority – EIOPA), καθώς και τις εποπτικές αρχές όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, στις οποίες έχει παρουσία η εταιρία Enterprise Insurance Company Plc. Στην Ελλάδα, για τον κλάδο υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία χερσαίων αυτοκίνητων οχημάτων, η εν λόγω ασφαλιστική εταιρία έχει ορίσει ως ειδικό αντιπρόσωπο την Enterprise Hellas Ε.Π.Ε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου