Τετάρτη

Τραγικός είναι ο απολογισμός της φονικής κακοκαιρίας στην ευρύτερη Μεσσηνία, ιδίως στη Καλαμάτα.

Τραγικός είναι ο απολογισμός της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε τις προηγούμενες ώρες την Ελλάδα, καθώς τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσσηνία και τη Λακωνία, ενώ η αγωνία κορυφώνεται για την αγνοούμενη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη.


Στην Καλαμάτα, μία 63χρονη γυναίκα με κινητικά προβλήματα και μία 80χρονη ανασύρθηκαν νεκρές από πλημμυρισμένα υπόγεια, ενώ και ένας 90χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στη Θουρία, οποίο όμως δεν έχει πλημμυρίσει και εκτιμάται ότι πιθανότατα πέθανε από άλλη αιτία.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ανασύρθηκε νεκρός από χείμαρρο και ένας 73χρονος βοσκός, ο οποίος αγνοούνταν στη Λακωνία.
Συνολικά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, σε επιχειρήσεις που έγιναν διασώθηκαν 24 άτομα στο νομό Θεσσαλονίκης, 29 στη Λακωνία και 21 στη Μεσσηνία.
Ενώ επιδείνωση αναμένεται απόψε, Τετάρτη (7/9/2016) και ιδιαίτερα τα ξημερώματα Πέμπτης. Σχετικές ανακοινώσεις από ΜΜΕ κλπ.

Προσοχή λοιπόν σε όλους !!!!!!!!!!!!

Η σφοδρή βροχόπτωση, από το βράδυ της Τρίτης, μετέτρεψε σε ποτάμια τους δρόμους στην Καλαμάτα. Ανθρωποι εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν. Μάλιστα, στην περιοχή Στούπα, πολλά αυτοκίνητα κατέληξαν μέσα στη θάλασσα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση μέχρι το βράδυ, σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνη Λάλο. Ομως, θα υπάρξει νέα επιδείνωση του καιρού, από τα ξημερώματα της Πέμπτης, με βροχές και καταιγίδες.
«Η ύφεση θα διαρκέσει έως το βράδυ απόψε και θα ξαναρχίσει χαράματα να επιδεινώνεται ο καιρός με βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα», είπε ο κ. Λάλος στο ΑΠΕ.
«Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τα δυτικά και θα συνεχιστεί η κακοκαιρία σχεδόν όλη μέρα αύριο σε μια ζώνη από το Ιόνιο, τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην Αττική αύριο θα σημειωθούν κάποιες βροχές και καταιγίδες αλλά φαίνεται ότι η περιοχή δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα», πρόσθεσε.
Στη Μεσσηνία έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

 α) 222 χιλιόμετρο Ν.Α.Α.Τ.Κ., Τ.Κ. Αγίου Φλώρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και διεξάγεται από την παλαιά Ε.Ο. Καλαμάτας-Τρίπολης.
β) 1 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Ασπροχώματος- Πύλου .
γ) 5 χιλιόμετρο Ασπροχώματος-Πύλου (είσοδος Μεσσήνης) γέφυρα Παμίσου.
δ) Επαρχιακή Οδός Αγίου Νικολάου-Τραχήλας η κυκλοφορία.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου