Σάββατο

Το ταφικό Ηρώο του Αριστοτέλη στα Στάγειρα σε 3D

Το ταφικό Ηρώο του Αριστοτέλη στα Στάγειρα σε 3D όπως αξίζει στον μεγάλο ΕΛΛΗΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟ απλό, απέριττο και ...φιλοσοφικό ! Να μαθαίνουν δηλαδή οι νεότεροι...
 
Ύστερα από τα αποκαλυπτήρια για τον τάφο-ηρώο του Αριστοτέλη στην γενέτειρα του, πλέον το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στην εικόνα του μνημείου και την αναπαράσταση του.
Το ενδιαφέρον είναι παγκόσμιο, ενώ χτες έφτασαν 250 τουρίστες για να τον δουν από κοντά. 
Οι αρχαιολόγοι με επικεφαλής τον κ. Κώστα Σισμανίδη έδωσαν στην δημοσιότητα, ένα βίντεο που αναπαριστά πως ήταν το ταφικό μνημείο στην αρχαιότητα, σύμφωνα με τις μακροχρόνιες μελέτες και ενδείξεις. 
Από τα πιο εντυπωσιακά δημιουργήματα στο μνημείο, είναι ο μαρμαροθετημένος δρόμος, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς αποδεικνύει το μεγαλείο το ενοίκου. 
Από την πλευρά του ο κ. Σισμανίδης δήλωσε:
«Ξεκίνησα την ανασκαφή το 1990 και το 1996 βρήκαμε το συγκεκριμένο οικοδόμημα. Απέφυγα να το ανακοινώσω γιατί ήθελα να ψάξω όλα τα αρχαία κείμενα για να συγκεντρώσω περισσότερες πληροφορίες. Από τη μελέτη κατέληξα ότι αυτό που είχαμε μπροστά μας, ήταν ο τάφος του Αριστοτέλη. Υπήρχε είσοδος στο μνημείο και ένας φαρδύς δρόμος που οδηγούσε σε αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου