Τρίτη

Η ΜΠΛΟΦΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

grexit

Το Stratfor πραγματοποίησε σήμερα μία ενδιαφέρουσα ανάλυση του γνωστού αναλυτή George Friedman σχετικά με τις σκληρές διαπραγματεύσεις Γερμανίας (σ.σ. όπως αναφέρει δεν επρόκειτο για διαπραγματεύσεις της Ευρώπης) κι Ελλάδας.
«Η Ελλάδα συνθηκολόγησε στις γερμανικές διεκδικήσεις» και πως οι Γερμανοί σαφώς διέπονταν από «εκδικητικότητα» ισχυρίζεται ο διάσημος αναλυτής. Όπως ο καθηγητής George Friedman, υποστηρίζει «η Ελλάδα πλέον δεν αντιμετωπίζει όπως γινόταν μέχρι σήμερα μόνο τη λιτότητα αλλά κι ευθέως μια ξένη διακυβέρνηση» θεωρώντας πως πρόκειται για μια κατάσταση «εκρηκτική» που αναζωπυρώνει μνήμες της Κατοχής και θα ενισχύσει τις φωνές για την έξοδο από το ευρώ.
Την ίδια ώρα, τις αμφοβολίες του εκφράζει ο George Friedman για το κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση θα κατορθώσει να υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αφήνοντας ανοικτό το θέμα το πρόβλημα του Grexit να επανακάμψει, ενώ ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως υπογραμμίζει ότι οι Γερμανοί επειδή φοβούνταν ότι η έξοδος μιας χώρας από την ΕΕ θα τους στοίχιζε την εξαγωγική τους παντοδυναμία, χρησιμοποίησαν όλη την πυγμή τους.
Ο κορυφαίος αναλυτής και καθηγητής τονίζει χαρακτηριστικά: «Η εισήγηση μιας προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ, ήταν μια ανούσια πράξη - μια... παράσταση που δόθηκε με έξοχο τρόπο από τους Γερμανούς . Εξάλλου όταν απεγνωσμένα φοβάσαι κάτι σε μια διαπραγμάτευση , δεν υπάρχει καλύτερη στρατηγική από το να το δείχνεις ότι απαιτείς να συμβεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου