Πέμπτη

ΠΛΗΓΗ ΡΟΜΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (2)


Από τις 2 εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ηρωίνη από την Αγία Τριάδα Με συνολικά 16 προφυλακίσεις ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι απολογίες και των 21 συλληφθέντων για συμμετοχή στις δύο εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης από την περιοχή του καταυλισμού στην Αγία Τριάδα.
Χθες, από νωρίς το πρωί, ξεκίνησαν οι απολογίες των τελευταίων 6 ατόμων και ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα. Από αυτούς, οι πέντε προφυλακίσθηκαν και μια νεαρή τσιγγάνα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.


Κι άλλες προφυλακίσεις
Χθες απολογήθηκαν τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που ξεκίνησε να απολογείται τη Μεγάλη Τρίτη. Ειδικότερα, από αυτή την οργάνωση τη Μεγάλη Τρίτη απολογήθηκαν ένας 57χρονος τσιγγάνος, η 55χρονη γυναίκα του και ο 26χρονος γιος τους. Προφυλακίσθηκαν και οι τρεις. Πατέρας και γιος θεωρούνται αρχηγοί της οργάνωσης, με υπαρχηγό τη μητέρα. Πρόκειται για την οικογένεια που κατηγορείται ότι γι’ αυτούς προόριζε η 39χρονη που συνελήφθη στα διόδια του αυτοκινητόδρομου το 1 κιλό ηρωίνης.
Χθες από την οικογένεια αυτή απολογήθηκαν τα άλλα δύο αγόρια της οικογένειας. Ένας 32χρονος τσιγγάνος και ο 33χρονος αδελφός του, καθώς και η 30χρονη γυναίκα του πρώτου. Επίσης, απολογήθηκε 27χρονη τσιγγάνα, σύζυγος του 26χρονου αδελφού τους που απολογήθηκε και προφυλακίσθηκε τη Μεγάλη Τρίτη και κατηγορείται ως αρχηγός της οργάνωσης.
Χθες, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, προφυλακίσθηκαν όλοι, εκτός από την 30χρονη τσιγγάνα που αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.


Και ο προμηθευτής
Επίσης, χθες απολογήθηκε ο 27χρονος από το Ζεφύρι Αττικής που κατηγορείται πως είναι ο τσιγγάνος που προμήθευε με ηρωίνη τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση. Οι Αρχές έχουν στοιχεία ότι η διακίνηση γινόταν τουλάχιστον από το Δεκέμβριο του 2013, ενώ η χρηματική συναλλαγή με ταχυδρομικές επιταγές. Και ο 27χρονος μετά την απολογία του προφυλακίσθηκε.
Τέλος, απολογήθηκε ένας 47χρονος Καλαματιανός που κατηγορείται ως «βαποράκι». Δηλαδή, ότι προμηθευόταν ποσότητες ηρωίνης από τη συγκεκριμένη οικογένεια και στη συνέχεια τη διακινούσε σε τοξικομανείς. Προφυλακιστέος κρίθηκε από ανακρίτρια και εισαγγελέα και αυτός.
Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι και οι δύο οικογένειες δραστηριοποιούνταν από τον ίδιο καταυλισμό τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα και, μάλιστα, είχαν έντονη ανταγωνιστική δράση. Όταν, δε, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας ξεκίνησαν εδώ και ένα χρόνο περίπου διάφορες συλλήψεις στον περίγυρο της κάθε μίας, άρχισαν να υποψιάζονται η μια την άλλη. Μάλιστα, όταν στις αρχές Μαρτίου η Δίωξη συνέλαβε την 39χρονη που κατέβαζε ένα κιλό ηρωίνης στην Καλαμάτα για λογαριασμό της μιας οικογένειας, οι αρχηγοί και των δύο οργανώσεων για λίγες ημέρες εγκατέλειψαν τον καταυλισμό και την Καλαμάτα και κρύβονταν σε περιοχές ακόμα και εκτός Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου