Παρασκευή

ΠΛΗΓΗ 2η: ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΧΑΣΙΣ 374 Kgr ΜΕ ΜΟΥΛΑΡΙ

Γύρω στις 9 χθες το βράδυ, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τρεις Αλβανούς στη γραμμή των συνόρων να μεταφέρουν πάνω σε ένα μουλάρι εξωλέμβια μηχανή και ένα φουσκωτό σκάφος.
Οι αλλοδαποί κατευθύνθηκαν στην ακτή, όπου φούσκωσαν το σκάφος και τοποθέτησαν τη μηχανή. Στη συνέχεια, μαζί με το μουλάρι μπήκαν σε αλβανικό έδαφος κοντά στα σύνορα και επέστρεψαν λίγο αργότερα στην ακτή, με επτά σακιά χασίς, βάρους 252 κιλών, τα οποία μετέφεραν με το ζώο και στη συνέχεια άρχισαν να τα φορτώνουν στο σκάφος.
Οι άνδρες της Δίωξης προχώρησαν αμέσως στη σύλληψή τους, ενώ έκαναν έρευνα στην περιοχή κατά την οποία εντοπίστηκαν ακόμη 122 κιλά επιμελώς κρυμμένα κοντά στην ακτή που, επίσης, κατασχέθηκαν.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι λαθρέμποροι προκειμένου να αποφύγουν τα μπλόκα στον δρόμο επέλεξαν, η μεταφορά των ναρκωτικών να γίνει δια θαλάσσης με το φουσκωτό σκάφος.
Ενώ στην Πάτρα συνεχίζονται οι έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών για την σοβαρή υπόθεση με την μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, που βρέθηκαν σε δύο νταλίκες. Συνολικά έχουν κατασχεθεί, μέχρι στιγμής, 370 κιλά ηρωίνης.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην υπόθεση εμπλέκεται και απόστρατος ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος έχει συλληφθεί στην Αθήνα. Πρόκειται για αστυνομικό διευθυντή, που αποστρατεύτηκε με το βαθμό του ταξίαρχου και έχει υπηρετήσει στο παρελθόν στην Ασφάλεια Αττικής.
Επίσης έχουν συλληφθεί και οι δύο οδηγοί των φορτηγών, σλοβάκικης υπηκοότητας, οι οποίοι είπαν ότι είχαν παραλάβει την ηρωίνη, από δύο αποθήκες, στο Περιστέρι και τον Ασπρόπυργο.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές ατόμων, ενώ αύριο το πρωί αναμένονται ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου