Τετάρτη

Άλλαξε ο Γιάνης ;

Ένας άλλος Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίζεται αυτές τις ημέρες. Ο υπουργός Οικονομικών έχει σταματήσει να γράψει στο twitter, δεν δίνει συνεντεύξεις, ενώ παράτησε ακόμη και την μηχανή του για να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Εάν εξαιρέσει κανείς την εμφάνισή του την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει χαθεί από τον δημόσιο χώρο. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν τον πήρε μαζί του ούτε στην περιβόητη συνάντηση των οκτώ στις Βρυξέλλες ούτε στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά ούτε και στο κρίσιμο ταξίδι του στο Βερολίνο, όπου συνάντησε την κυρία Μέρκελ.
Ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης ακύρωσε την προγραμματισμένη μετάβασή του στο Λονδίνο όπου επρόκειτο να εκφωνήσει ομιλία στο Business Week, να δώσει συνέντευξη στο Bloomberg και να έχει επαφές με τα funds του Λονδίνου.
Την Τρίτη το μεσημέρι ο κ. Βαρουφάκης πήγε στο Προεδρικό για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο, αλλά ούτε τη μηχανή του χρησιμοποίησε, ούτε δηλώσεις έκανε εξερχόμενος, στους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου