Σάββατο

Ο Σαμαράς στη ΔΕΘ

SAM DETH Από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, πάντα με... όπλο το «φορολογικό πακέτο» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απευθύνθηκε σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και πρωτίστως στους μικρομεσαίους με συγκεκριμένες εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις.
Ο κ.Σαμαράς προχώρησε σε βαρυσήμαντες δηλώσεις.
Ανακοίνωσε τη μείωση στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης κατά 30% με παράλληλη διατήρηση των επιδομάτων θέρμανσης και έκανε λόγο για σταδιακή μείωση της υπερφορολόγησης.
Ο πρωθυπουργός μάλιστα παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη στον ΕΝΦΙΑ και πως όποιοι τα έκαναν θα πληρώσουν.
Εκτός από την μείωση του ΕΝΦΙΑ στα μη ηλεκτροδοτούμενα ξενοικιαστα ακίνητα ο Πρωθυπουργός μίλησε για σταδιακή μείωση της επιβάρυνσης από τον ΕΝΦΙΑ που σε λίγα χρόνια θα μετατραπεί σε ανταποδοτικό τέλος για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η Ελλάδα δεν κοιτά πίσω στο χτες που μας πλήγωσε κοιτά στη νέα Ελλάδα που χτίζουμε βήμα βημα, με πρώτο στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας δήλωσε στην έναρξη της ομιλίας του, όπου τόνισε πως η οικονομία γυρνάει σε ανάπτυξη μετά από 6 χρόνια ύφεσης.
"Ευχαριστώ τα παιδιά μας, τους ένστολους" είπε με έμφαση ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας:
"Θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών τους χωρίς να ανατρέψει το δημοσιονομικό μας προγραμματισμό".
Πολύ σκληρή ήταν η επίθεση του Α. Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν τον κατανόμασε καν ενώ δεν πρόφερε και το όνομα του Α. Τσίπρα.
''Δεν ήθελαν να σταματήσει η σπατάλη στα δημόσια νοσοκομεία, αντιστέκονται στην πρόοδο, αντιστέκονται λυσσαλέα σε κάθε ιδιωτικοποίηση, απειλούν τους επενδυτές, δεν θέλουν την αξιολόγηση στο Δημόσιο, λένε ψέμματα, κανείς ευσυνείδητος υπάλληλος δεν κινδυνεύει, δε θέλουν να ακούσουν κουβέντα για τη λαθρομετανάστευση.
Είναι στα καλα τους; Θέλουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, υποκινούσαν διαδηλώσεις και συλλαλητήρια κάθε μέρα αναστέλλοντας εμπορική δραστηριότητα, υπερασπίστηκαν κατα καιρούς ακραίους τρομοκράτες, ο κόσμος τους εχει καταλάβει, κάλυπταν τους κουκουλοφόρους που έκαιγαν την Αθήνα
Κόμμα δημοκρατικής ευθύνης είναι αυτό που σέβεται και περιφρουρεί τη νομιμότητα, όχι αυτό που καλύπτει τρομοκράτες και χωρίζει τη βία σε καλή και κακή.
Ζητούν να φύγει η Ελλάδα απο το ΝΑΤΟ
Αν δεν ήμασταν στο ΝΑΤΟ ποιος θα απαντούσε στον κύριο Ερντογάν πως υπάρχει μια Κύπρος;
Το περιεχόμενο της ομιλίας Σαμαρά “κλείδωσε” αργά το βράδυ της Παρασκευής, ξημερώματα Σαββάτου και σε αυτό περιελήφθησαν και οι ανακοινώσεις για αύξηση των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση των φορολογικών συντελεστών για συγκεκριμένες κατηγορίες φυσικών προσώπων, κατάργηση του φόρου πολυτελείας, αλλά και μείωση κατά το ήμισυ της έκτακτης εισφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου