Κυριακή

Μάικλ Δουκάκης: Η κυβέρνηση στην Ελλάδα βάζει φόρους και κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει την ΕΕ

Αντίθετος με τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η ΕΕ και αναγκάζεται να ακολουθεί η Ελλάδα, εμφανίστηκε ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ και γνωστή φυσιογνωμία της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, Μάικλ Δουκάκης.
Μάικλ Δουκάκης: Η κυβέρνηση στην Ελλάδα βάζει φόρους και κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει την ΕΕ
Μιλώντας στο New Greek TV, ο ακαδημαϊκός πλέον, Δουκάκης εμφανίζεται αντίθετος με την επιβαλλόμενη λιτότητα και με τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης να επιβάλλει φόρους που οδηγούν στην ύφεση.
Στην συνέντευξή του κλήθηκε να απαντήσει, μεταξύ άλλων, για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα. Η απάντησή του απείχε αρκετά από τις απόψεις των τεχνοκρατών της Τρόικα, καθώς εξέφρασε ευθέως την διαφωνία του για τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα.
«Αυτόν τον καιρό εξακολουθώ να αναρωτιέμαι τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξωθώντας την Ελλάδα και άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου σε πολιτικές λιτότητας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την διεθνή ύφεση. Η λιτότητα δεν μπορεί να σε βγάλει από την ύφεση και την δυστυχία. Πήραμε το μάθημά μας το 1929. Ευτυχώς, ο πρόεδρος Ομπάμα αρνήθηκε αυτήν την ανοησία της λιτότητας και αυτός είναι ο λόγος που οι ΗΠΑ βρίσκονται σε σαφώς καλύτερη κατάσταση από τις ΗΠΑ", τόνισε ο κ. Δουκάκης.
Ο κ. Δουκάκης άσκησε έντονη κριτική και στην ελληνική κυβέρνηση σημειώνοντας πως «κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Ε.Ε.", τόνισε όμως πως η ικανοποίηση των απαιτήσεων αυτών έχουν φέρει την οικονομία της Ελλάδας "σε χειρότερη κατάσταση από αυτήν που θα έπρεπε να βρίσκεται».
«Μακάρι να έβλεπα μια πολύ μεγαλύτερη πρόοδο στην προσπάθεια της Ελλάδας να βγει από την τρομερή οικονομική κρίση, η οποία έχει επιδεινωθεί από τις πολιτικές της Ε.Ε. Αναμφίβολα, η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, αλλά να κάνεις περικοπές και να αυξάνεις τους φόρους είναι ο χειρότερος τρόπος για να βγει από την ύφεση στην οποία βρίσκεται».


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/node/171945#ixzz3Eavsi6mG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου