Παρασκευή

Τον γλίτωσε από απαγχονισμό

Η μητέρα του Αμπντουλά Χουσεϊνζαντέχ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2007 σε καβγά στον δρόμο, χαστουκίζει τον Μπαλάλ, τον δολοφόνο του παιδιού της, χαρίζοντάς του ταυτόχρονα τη ζωή.
Η μητέρα του Αμπντουλά Χουσεϊνζαντέχ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2007 σε καβγά στον δρόμο, χαστουκίζει τον Μπαλάλ, τον δολοφόνο του παιδιού της, χαρίζοντάς του ταυτόχρονα τη ζωή.
                   
ΤΕΧΕΡΑΝΗ. Οταν ένιωσε τη θηλιά γύρω από τον λαιμό του πίστεψε ότι όλα είχαν τελειώσει και ότι σε λίγο θα έπαιρνε την τελευταία του αναπνοή. Τα πλήθη είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν μία ακόμη δημόσια εκτέλεση δι’ απαγχονισμού στη Ρογιάν της βόρειας επαρχίας Μαζανταράν, ενώ στην τιμωρία του Μπαλάλ επρόκειτο να συμμετάσχει και η οικογένεια του θύματος σπρώχνοντας την καρέκλα όπου καθόταν ο θανατοποινίτης, όπως προβλέπεται από τη σαρία.

Ομως, ένα δυνατό χαστούκι άλλαξε τον ρου αυτής της ιστορίας. Η μητέρα του θύματος αρκέστηκε να χαστουκίσει τον δολοφόνο του και να τον συγχωρήσει, χαρίζοντάς του τη ζωή. Το συγκινητικό επεισόδιο αποτελεί την αίσια κατάληξη μιας σπάνιας δημόσιας εκστρατείας για τη διάσωση της ζωής του Μπαλάλ, ο οποίος στα δεκαεννιά του χρόνια σκότωσε πάνω σε καβγά στον δρόμο το 2007 έναν άλλο νεαρό άνδρα, τον Αμπντουλά Χουσεϊνζαντέχ.

Του είχαν περάσει τη θηλιά

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Σαργκχ», οι αστυνομικοί είχαν οδηγήσει τον Μπαλάλ στο σημείο όπου επρόκειτο να εκτελεστεί δι’ απαγχονισμού, ενώ τα πλήθη είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν το αποτρόπαιο θέαμα. Οι δεσμοφύλακες είχαν περάσει τη θηλιά γύρω από τον λαιμό του καταδικασμένου σε θάνατο και του είχαν δέσει ένα μαύρο μαντίλι στα μάτια. Ολα ήταν έτοιμα.

Ολα, όμως, τα άλλαξε η έλευση της Σαμερέχ Αλινετζάντ, της μητέρας του θύματος, η οποία πριν από τέσσερα χρόνια έχασε ένα ακόμη από τα αγόρια της σε τροχαίο δυστύχημα. Κοντοστάθηκε για λίγο και στράφηκε προς το πλήθος ρωτώντας τους παρευρισκομένους να πουν αν γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να ζει κανείς σε ένα άδειο σπίτι. Στη συνέχεια και προτού λάβει απάντηση, πλησίασε τον Μπαλάλ, τον χαστούκισε και μετά έβγαλε τη θηλιά από τον λαιμό του υποβοηθούμενη από τον σύζυγό της Αμπντολαγκανί Χουσεϊνζαντέχ, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

H γυναίκα μιλώντας στην εφημερίδα τόνισε: «Είμαι πιστή. Πριν από μερικές ημέρες είδα στο όνειρό μου τον γιο μου, ότι δηλαδή μου έλεγε πως βρισκόταν εν ειρήνη σε ένα όμορφο μέρος. Υστερα από αυτό το σημαδιακό όνειρο, όλοι, ακόμα και η μητέρα μου, μου άσκησαν πιέσεις ώστε να συγχωρήσω τον φονιά. Αυτός έκλαιγε και ζητούσε συγχώρηση. Τον χαστούκισα και αυτό ακριβώς το χαστούκι με βοήθησε να ηρεμήσω. Τώρα που τον συγχώρησα, νιώθω ανακούφιση», κατέληξε η γυναίκα. Για τον Μπαλάλ, «το χαστούκι ήταν κάτι ανάμεσα σε συγχώρηση και εκδίκηση».

Τώρα, συνέχισε ο παρ’ ολίγον εκτελεσθείς, «ζήτησα από τους φίλους μου να μην κουβαλούν πάνω τους μαχαίρια. Εύχομαι κάποιος να με είχε χαστουκίσει όταν ήθελα κι εγώ να οπλοφορώ», δήλωσε ο Μπαλάλ σε τηλεοπτική εκπομπή.

Τα τελευταία χρόνια, το Ιράν γίνεται αποδέκτης διεθνούς κριτικής επειδή εξακολουθεί να εφαρμόζει τη θανατική ποινή. Μέσα στη φετινή χρονιά, αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία, πιστεύεται ότι έχουν εκτελεστεί 199 άνθρωποι.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου