Πέμπτη

Επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα (11-4-2014)

ÁÈÇÍÁ - ÊËÅÉÓÔÏÉ ÏÉ ÄÑÏÌÏÉ ÃÕÑÙ ÁÐÏ ÔÏ ÓÕÍÔÁÃÌÁ ÃÉÁ ÔÇÍ ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÇÓ Á. ÌÅÑÊÅË (EUROKINISSI)
Όσοι σχεδιάζουν να κινηθούν αύριο στο κέντρο της Αθήνας, καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν. Η ολιγόωρη επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ θα μετατρέψει την πρωτεύουσα σε απαγορευμένη πόλη, με 6.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός και τα κόμματα της Αριστεράς να προγραμματίζουν κινητοποιήσεις, παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων.

Από τις 3 αύριο το μεσημέρι μέχρι και την ώρα που θα αναχωρήσει η Γερμανίδα Καγκελάριος από την Αθήνα, οι δρόμοι στο κέντρο θα είναι κλειστοί. Από τους δρόμους που αναμένεται να περάσει η αυτοκινητοπομπή της κ. Μέρκελ, δεν θα κινούνται άλλα οχήματα, ενώ θα απαγορευτεί επίσης η στάση και η στάθμευση.
Παράλληλα κλούβες της αστυνομίες θα αποκλείσουν όλες τις πιθανές προσβάσεις προς το Μέγαρο Μαξίμου. Δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους και σε όλα τα επικίνδυνα προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, ενώ σε επιφυλακή και έτοιμοι να επέμβουν σε ελάχιστο χρόνο θα είναι και οι άνδρες των ΕΚΑΜ.
Με εντολή της Αστυνομίας, θα κλείσουν από τις 13:30 οι σταθμοί μετρό Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, ενώ στις 18:00 θα κλείσουν οι σταθμοί  Σύνταγμα και  Ακρόπολη.
Επίσης, με απόφαση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής από τις 11.30 έως τις 21.30 απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής. Ειδικότερα, οι υπαίθριες συγκεντρώσεις ή πορείες απαγορεύονται στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους:
Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – συνέχεια Λυκαβηττού – δεξιά Αναγνωστοπούλου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – αριστερά Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Δ. Σούτσου – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – αριστερά Κρατερού – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μάρκου Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – συνέχεια Καλλιρρόης – δεξιά Δράκου – αριστερά Μουσών – συνέχεια Παναιτωλίου – Αρακύνθου – Στησικλέους – δεξιά Ακάμαντος – αριστερά Αποστόλου Παύλου – δεξιά Ερμού – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Βορρέου – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
Κινητοποιήσεις
Κόμματα της Αριστεράς και φορείς, πάντως, θα «υποδεχθούν την Γερμανίδα Καγκελάριο με κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συλλαλητήριο στις 17.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, τονίζοντας ότι «η επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, γίνεται για να υποστηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενόψει των εκλογών. Για να επιβραβεύσει το καταστροφικό κυβερνητικό έργο, να επιτηρήσει την συνέχιση της λιτότητας, να επιθεωρήσει αν  χαρίστηκαν οι τράπεζες στα συμφέροντα, αν δόθηκε για ψίχουλα η δημόσια περιουσία, αν έπεσαν οι μισθοί στο επίπεδο της Βουλγαρίας».
Επίσης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ίδιο σημείο στις 17.30.

σσ ΑΠΟΡΙΑ: Την καγκελάριο την κάλεσε, κάποιος επίσημα ή έρχεται να δει τους... "υποτελείς" της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου