Τρίτη

4.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ 2013

«Λουκέτα» σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου

Στα σχέδια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι η κατάθεση μέχρι τα Χριστούγεννα ενός νομοσχεδίου για το κλείσιμο μικρών νομικών προσώπων ιδιωτικών δικαίου, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι το τέλος του 2013 θα υπάρξουν 4.000 απολύσεις που θα προέλθουν από τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ, από τις πειθαρχικές υποθέσεις υπαλλήλων, από απομακρύνσεις από τα ελληνικά αμυντικά συστήματα και το κλείσιμο μικρότερων νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στην εκπομπή «Στον ενικό», ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει στόχος για επιπλέον απολύσεις εκτός της δέσμευσης των απολύσεων 150.000 υπαλλήλων μέχρι το 2015. «Δεν θα υπάρξει καμία πρόσθετη απόλυση με τη μορφή του ποσοτικού στόχου. Βέβαια μπορεί να υπάρξουν απολύσεις στη συνέχεια αλλά δεν πρόκειται η κυβέρνηση να αναλάβει καμία επιπλέον δέσμευση για ποσοτικό στόχο απολύσεων πέραν των 150.000» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ανέφερε ότι η εξοικονόμηση από το μικρότερο κράτος είναι 8 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2009.

Υπεραμύνθηκε της αξιολόγησης της κυβέρνησης στο Δημόσιο και της διαφορετικής μοριοδότησης όσων υπαλλήλων προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ. «Πήραμε μία πολιτική απόφαση στην ουσία ερχόμαστε και λέμε ότι δεν θα βάλουμε στην ίδια κατηγορία αξιολόγησης αυτόν που προσλήφθηκε μέσα από γραπτό διαγωνισμό με αυτόν που προσλήφθηκε με ένα προεδρικό διάταγμα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε ότι «το δημόσιο δεν είναι ο εργοδότης της τελευταίας ευκαιρίας».
 
ΣΣBLOGGER: ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΤΕ ΕΙΠΕ ΤΟ "ΠΑΙΔΙ" ΤΟ ΄13 Ή ΤΟ '14;
ΠΑΝΤΩΣ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ  ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου