Σάββατο

Χοιρινό κρέας.

Πριν πενήντα χρόνια, ένας εκτροφέας χοιρινών ζώων, σεβόμενος την εμπορική αξία της δουλειάς του και τον "πελάτη" του εξέτρεφε ζώα, εν προκειμένω χοιρινά (γουρούνια) τα εξέτρεφε μικρά, με πίτουρα (φτηνή ζωοτροφή) αλλά και άλλα είδη ζωοτροφών κατά βάση φθηνών (β' διαλογής ρύζι κλπ) και εν συνεχεία κατέφευγε σε λεπτομέρειες κόλπων (tips  θα λέγαμε σήμερα) που δεν μας φαίνεται αλλά είχαν και έχουν αιτιολογία (σημασία εμπορικής εκμετάλευσης) όπως τους έδινε να τρώνε αλάτι που καμμιά φορά το έβγαζε μόνος του ο αγρότης, από την θάλασσα. Επίσης τα τάιζε φύλλα φραγκοσυκιάς, αφού τα "καψάλιζε" να καούν τα αγκάθια τους και αφού ψήνονταν, εν συνεχεία τα έκοβε κομμάτια και τα έδινε στα γουρούνια αφού τα αλάτιζε μέχρι "λύσσας". Έτσι τα γουρούνια έτρωγαν φθηνά και έπιναν νερό (το νερό λέγανε σηκώνει ...βάρος!).
 Δεμένα να μην κινούντε και αδυνατίσουν και ήταν έτοιμα μόλις έπαιρναν βάρος (περίπου >70-80 κιλά).
Έρχονταν ο χασάπης και τα... προτιμούσε γιατί τα έβλεπε "τροφαντά" και χωρίς πολλά περιτά κιλά !!
Σήμερα οι εκτροφή χοιρινών άλλαξε (και να ήταν μόνο αυτό;) έγινε πιό επιστημονικός τρόπος.

Έναν απίστευτο τρόπο για να παράγουν τα γουρουνάκια περισσότερες… μπριζόλες βρήκαν κάποιοι επιτήδειοι: τους δίνουν κάνναβη για να μαστουρώσουν. Έτσι τα ζώα μπαίνουν σε βουλιμικό τριπάκι, τρώνε συνεχώς, παχαίνουν και έτσι παράγουν περισσότερο κρέας.
Οι χρήστες κάνναβης καπνίζουν συνήθως μόνο τα θηλυκά άνθη του φυτού και πετούν τα κοτσάνια και τα φύλλα, στα οποία η συγκέντρωση των δραστικών ουσιών (τετραϋδροκανναβινόλη, κανναβιδιόλη) είναι πιο χαμηλή. Ωστόσο τα φύλλα του φυτού διαθέτουν και αυτά αρκετή από την ψυχότροπο ουσία. Μια συχνή παρενέργεια της κάνναβης είναι ότι προκαλεί βουλιμία.
Μια εκτροφέας από την Ουάσινγκτον, μιλώντας στο Reuters είπε ότι καταναλώνοντας κάνναβη, τα γουρουνάκια τρώνε πολύ περισσότερο. Μέσα σε λίγους μόλις μήνες, όσα κατανάλωσαν κάνναβη ήταν 10 με 15 κιλά βαρύτερα σε σχέση με άλλα αδελφάκια τους που ακολούθησαν τη συμβατική διατροφή.
Κατά τις τελευταίες προεδρικές εκλογές, οι Αμερικανοί ψήφισαν – εκτός από τον Ομπάμα- και τη νομιμοποίηση της κάνναβης στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, όπου και γίνεται το πείραμα των… χοίρων. Συνολικά 20 αμερικανικές πολιτείες επιτρέπουν τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς λόγους.
Ωστόσο αυτό που δεν είναι σαφές είναι κατά πόσον η ουσία περνά στο κρέας των γουρουνιών και έτσι οι χοιρινές μπριζόλες αποδειχτούν… ψυχότροπες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου