Πέμπτη

Ο Άρειος Πάγος για το χαράτσι της ΔΕΗ

Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει τελικά για την αναστολή ή μη της δικαστικής απόφασης που έκρινε αντισυνταγματικό το «χαράτσι» στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, μετά τη σχετική αίτηση που υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012, οι αρεοπαγίτες που θα συνεδριάσουν σε συμβούλιο θα κρίνουν αν κάνουν δεκτή τη σχετική αίτηση που κατέθεσε εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου ο υπουργός Οικονομικών ζητώντας να ανασταλεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που χαρακτήριζε νε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Όπως αναφέρεται στην αίτηση, η εφαρμογή της πρωτόδικης απόφασης θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο έννομα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου αφού θα υπάρξει απόλυτη αδυναμία είσπραξης του υπόλοιπου ειδικού τέλους ακινήτων για το 2012, αν και αυτό επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Σύμφωνα με την αίτηση, η μη είσπραξη του θα έχει ως αποτέλεσμα: 1) απώλεια δημοσίων εσόδων πάνω από 1.000.000.000 ευρώ, 2) ελλειμματικό προϋπολογισμό και 3) αδυναμία εκπλήρωσης των δημοσίου συμφέροντος σκοπών του ελληνικού κράτους.

Η απόφαση αυτή πάντως θα ισχύει έως ότου αποφασιστεί η τύχη αίτησης αναίρεσης που επίσης έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Βοήθεια έχουμε; (λέει το λαϊκό άσμα) ή κωφεύουν και οι δικαστικοί άρχοντες για τα "άθλια οικονομικά" του λαού!!!
Γνωστό ότι η Δικαιοσύνη είναι τυφλή αλλά μπας και είναι προσέτι και λίγο κουφή στα βάσανα του πολυτάραχου εργαζόμενου Έλληνα πολίτη; Είδωμεν στις 17/12/2012, λίγο πριν τις 21/12 !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου