Πέμπτη

Λάδι ο Άκης !

Παραγράφηκε η παθητική δωροδοκία, δίκη για το ξέπλυμα


Παραγραμμένο θεωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, (και) ο εισαγγελέας του πενταμελούς δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου Νικόλαος Μαύρος, το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας για το οποίο η αρμόδια επιτροπή της Βουλής είχε αποφασίσει την δίωξη του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο κ. Μαύρος υιοθετεί πλήρως την άποψη που είχε εκφράσει ο ανακριτής του συμβουλίου Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της παραγραφής του συγκεκριμένου αδικήματος καθώς έχουν παρέλθει ήδη δυο κοινοβουλευτικές σύνοδοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μαύρος όπως και ο κ. Λαμπρόπουλος, διατυπώνει την άποψη ότι ο πρώην υπουργός για το άλλο αδίκημα, αυτό του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, θα πρέπει να δικαστεί από την τακτική δικαιοσύνη και όχι από το Ειδικό Δικαστήριο. Και αυτό γιατί κατά το χρόνο που φέρεται να τέλεσε το συγκεκριμένο αδίκημα δεν ασκούσε υπουργικά καθήκοντα.

Υπενθυμίζεται ότι κ. Τσοχατζόπουλος αντιμετωπίζει τα παραπάνω αδικήματα για την υπόθεση της απευθείας ανάθεσης ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 σε γερμανικά ναυπηγεία και τη γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostaal.

Ο κ. Μαύρος διατυπώνει τις θέσεις του αυτές σε πρότασή του προς στο Δικαστικό Συμβούλιο. Με την πρότασή του ζητεί να αρθεί η διαφωνία που έχει ανακύψει μεταξύ του Λαμπρόπουλου και της Βουλής υπέρ του πρώτου.

Τον τελικό λόγο έχει τώρα το πενταμελές δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου