Παρασκευή

Ξέχασε την ταυτότητα του και τον πήγαν για εξακρίβωση στοιχείων

Στο αστυνομικό τμήμα Πολίχνης - Ευκαρπίας μεταφέρθηκε με περιπολικό ένας φοιτητής που δεν πλήρωσε εισιτήριο στο λεωφορείο που είχε κατεύθυνση προς Σταυρούπολη.


Σύμφωνα με καταγγελία του εκπροσώπου της κίνησης πολιτών «Επιβάτες» Γιώργου Θεοδωρόπουλου, ο νεαρός δεν είχε καταβάλει το αντίτιμο του εισιτηρίου και δεν είχε μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα που του ζήτησε ο ελεγκτής. Το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο νεαρός «παρακρατήθηκε για ένα εικοσάλεπτο παρά τη θέλησή του μέσα στο λεωφορείο, με τις πόρτες κλειστές», μέχρι την άφιξη της αστυνομίας.


Ο νεαρός οδηγήθηκε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Εκπρόσωποι των «Επιβατών» με νομικό σύμβουλο σπεύδουν στο Αστυνομικό Τμήμα Πολίχνης για να παρέχουν νομική υποστήριξη στον νεαρό στην περίπτωση που θα θελήσει να υποβάλει μήνυση για την αναγκαστική παρακράτησή του στο λεωφορείο.

ΣΧΟΛΙΑ


Σε καμια ευρωπαικη χωρα δεν θα σου ζητησει ταυτοτητα ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ των εισητηριων σε ενα δημοσιο μεσο μεταφορας. Εαν δεν εχεις εισητηριο θα το πληρωσεις απλα μεσα στο οχημα-βαγονι-καμπινα λιγο πιο ακριβα.. αν δεν εχεις να το πληρωσεις θα κατεβεις. αν εχεις θα σου κοστισει λιγο περισσοτερο και θα φτασεις στον προορισμο σου. Εδω το πληρωνεις 60 φορες περισσοτερο γιατι το συστημα και νομικα ακομα σε αντιμετωπιζει σαν εκ προμελετης κλεφτη.. αν δηλαδη δεν εχεις εισητηριο και πρεπει να πας καπου θα το πληρωσεις και χρυσαφι και ΔΕΝ θα πας στον προορισμο σου.. αυτα ειναι εντελως τριτοκοσμικα φαινομενα και οδηγουν στην ενταντικοποιηση των διαφορων και των αντιθεσεων μεταξυ των πολιτων ωστε ουσιαστικα να στρεφεται ο ενας εναντιον του αλλου με τον εναν η με τον αλλον τροπο. Επιτελους λιγη κοινη λογικη στην πατριδα του πολιτισμου δεν θα εβλαπτε..






Λοιπον και εμενα μου κρατανε απο τον μισθο μου υπερ ΟΓΑ- ΟΕΚ- και ταμειο ανεργιας. Και απο τα τρια αυτα ταμεια δεν εχω να παιρνω τιποτα. Μηπως θα πρεπει να αδιαφορησω και εγω και ολοι που πληρωνουμε ολα αυτα? Μεχρι στιγμης δεν διαμαρτυρομαι διοτι θεωρω οτι οι κρατησεις αυτες βοηθανε καποιους συμπατριωτες μου αλλα αν ειναι να φτασουμε να μην πληρωνει κανεις αλλος μαλλον θα πρεπει να το ξανασκεφτουμε το θεμα και εμεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου