Κυριακή

Υπερψηφίστηκε το φορονομοσχέδιο

Με πολλές αλλαγές και προστιθέμενες τροπολογίες, υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που εστιάζεται κυρίως στην πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής. Ο όγκος των αλλαγών, προκάλεσε εκδηλώσεις έντονης δυσφορίας από τα μέλη της Επιτροπής, με επακόλουθο η Νέα Δημοκρατία να επιφυλαχθεί να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ δήλωσε πως καταψηφίζει, ενώ ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ επεφύλαξαν πολλές κριτικές παρατηρήσεις, στηρίζοντας ο πρώτος ορισμένα από τα άρθρα και δηλώνοντας "παρών" ο δεύτερος.
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, την ερχόμενη εβδομάδα.
Στο μεταξύ, την αντίθεσή τους στη διάταξη του νέου φορολογικού νόμου που προβλέπει την παρακράτηση του φόρου σε κάθε ακαθάριστη αμοιβή, εκφράζουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς με σημερινή ανακοίνωσή τους, στην οποία υπογραμμίζουν ότι οι δικηγόροι βρίσκονται υπό διωγμό.
Οι δύο Σύλλογοι κάνουν λόγο για «αλλοπρόσαλλα φοροεισπρακτικά μέτρα, άνευ κοινωνικού ανταλλάγματος» που διαλύουν κοινωνικές ομάδες και επαγγέλματα και εκτιμούν ότι «το υπό ψήφιση μέτρο θα πλήξει κυρίως τους νέους και ανεξάρτητους, εκτός οργανωμένων γραφείων, δικηγόρους με χαμηλά εισοδήματα, επιβαρύνοντάς τους, μάλιστα, με νέες δαπάνες, (π.χ. de facto υποχρεωτική συνεργασία με λογιστικά γραφεία)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου