Δευτέρα

Τσοχατσοπουλικά



ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ




Πόθεν έσχες, Ακη;




Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνονται στην Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών της Βουλής για την υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου, η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, που φέρεται να απέκτησε το πολυτελές σπίτι της οδού Αρεοπαγίτου, δηλώνει ότι δανείστηκε το Μάρτιο του 2010 (όταν το αγόρασε από την οφσόρ που τους το ενοικίαζε) 850.000 ευρώ και άλλα 180.000 ευρώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι η ίδια το 2009 δήλωσε μηδενικά εισοδήματα στο «πόθεν έσχες» και είναι γνωστό ότι τα τελευταία δύο χρόνια είχε πάρει άδεια άνευ αποδοχών η οποία έληξε πριν από λίγους μήνες. Αλλά και το 2008, την τελευταία χρονιά που δήλωσε εισοδήματα, αυτά ήταν 15.330 ευρώ. Δημιουργούνται λοιπόν εύλογα ερωτήματα για την εξυπηρέτηση των δανείων που ξεπερνούν το ένα
εκατομμύριο ευρώ.



Το 2010 και ο Ακης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με τα στοιχεία, δηλώνει ότι πήρε δάνειο 150.000 ευρώ, χωρίς να επισυνάπτει, όμως, τα παραστατικά, ως όφειλε. Τα οικογενειακά εισοδήματα, σύμφωνα με το τελευταίο «πόθεν έσχες», είναι 100.955,87 ευρώ, που προέρχονται από τη σύνταξη του πρώην υπουργού.



Η επιτροπή διαπίστωσε επίσης ότι το σπίτι της οδού Αρεοπαγίτου δεν είχε δηλωθεί στο «πόθεν έσχες» του 2010 που αγοράστηκε. Η δικαιολογία ήταν ότι τα στοιχεία αφορούσαν το οικονομικό έτος του 2009, αλλά στελέχη της οικονομικής επιτροπής υποστηρίζουν πως έπρεπε να είχε δηλωθεί ότι αποκτήθηκε μέχρι τον Ιούνιο του 2010 που κατατέθηκε το «πόθεν έσχες».



Στην επιτροπή έχουν φτάσει και στοιχεία από αγοραπωλησίες μετοχών στο χρηματιστήριο της Αρετής Τσοχατζοπούλου, οι οποίες έχουν αποφέρει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κέρδη. Οι δικαστικοί που συμμετέχουν στην επιτροπή, όμως, με τη σύμφωνη γνώμη των πολιτικών, κρίνουν πως δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό και σημείωναν ότι η κόρη του είναι ενήλικη.



Ο ενήλικος γιος του κ. Τσοχατζόπουλου δεν φαίνεται να έχει ελεγχθεί, καθώς δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία γι' αυτόν. Είναι γνωστό ότι κι εκείνος, όπως η αδελφή του, είναι ιδιαίτερα πετυχημένος οικονομικά και συμμετείχε σε διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες από νεαρή ηλικία, όπως τη επιχείρηση κέντρων ψυχαγωγίας που είχε συνεταιρικά με τον Φώτη Μπόμπολα.



Εντύπωση κάνει πάντως, όσο αφορά την αγορά ακινήτων, ότι διάφορα ακίνητα που φαίνεται να χρησιμοποιούν μέλη της οικογένειας Τσοχατζόπουλου εμφανίζονται να αγοράζονται από τους ίδιους αρκετά χρόνια μετά την έναρξη κατοίκισής τους. Το ακίνητο της Κομνά Τράκα, για παράδειγμα, έχει δηλωθεί από τον πρώην υπουργό ότι αγοράστηκε το 2004 (από τον ξάδελφό του Νικόλαο Ζήγρα). Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όμως, θυμούνται ότι τον επισκέπτονταν εκεί από τις αρχές του '90. Κάποιοι, μάλιστα, το χαρακτήριζαν τότε ως τη «Χαριλάου Τρικούπη του Ακη», αφού ήταν πλήρως εξοπλισμένο, με αίθουσα συνεδριάσεων κτλ.



Αρκετά αργότερα, στο κουδούνι των γραφείων εμφανίστηκε το όνομα της κατασκευαστικής εταιρείας ΛΗΘΑΙΑ ΕΠΕ, που συστήθηκε το 2007 από την κόρη και τον γιο του πρώην υπουργού (σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» η ίδια εταιρεία «μισθώνει ακριβώς απέναντι από την ιδιοκτησία της Torcaso δύο οικόπεδα, ιδιοκτησίας Αρετής Τσοχατζοπούλου, προς 227 χιλιάδες ευρώ για δεκαπέντε χρόνια»).



Το κουβάρι με τα ακίνητα που σχετίζονται με την οικογένεια Τσοχατζόπουλου όμως είναι πολύ μπλεγμένο, ειδικά για κάποιον που το 1974, όταν εισερχόταν στην πολιτική, δεν διέθετε κανένα δικό του.



ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

read more > http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=260845



Ασφαλιστικά μέτρα Ακη κατά «Spiegel»



Εγιναν δεκτές, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ακη Τσοχατζόπουλου, από το Πολυμελές Πρωτοδικείο του Αμβούργου στις 9 και 16 Μαρτίου 2011 δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, που είχε καταθέσει κατά του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

Σύμφωνα με τον κ. Τσοχατζόπουλο: «Το δικαστήριο υποχρέωσε το περιοδικό "Der Spiegel" να δημοσιεύσει στο επόμενο τεύχος του την αντιδήλωση του Α. Τσοχατζόπουλου, που αναφέρει ότι "σε σχέση με τις πωλήσεις των γερμανικών υποβρυχίων στην Ελλάδα, ουδέποτε σύστησα κάποιον σε οποιονδήποτε"».



Επίσης «απαγόρευσε στο περιοδικό "Der Spiegel» την περαιτέρω δημοσίευση και μελλοντική επανάληψη των επίμαχων συκοφαντικών αναφορών, που είχαν καταγγελθεί στην αντίστοιχη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων». Τέλος, «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του περιοδικού, προσδιόρισε χρηματική ποινή έως 250.000 ευρώ ή και διετή φυλάκιση για τους υπευθύνους».



Ο πρώην υπουργός είχε προσφύγει στη γερμανική Δικαιοσύνη ζητώντας, όπως υποστηρίζει, «την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας, σε σχέση με όσα συκοφαντικά και ανυπόστατα περιλαμβάνονται σε δημοσίευμα του περιοδικού, τεύχος 6, της 7.2.2011, σχετικά με το πρόσωπό του».



Οπως αναφέρει ο ανταποκριτής της «Ε» στο Βερολίνο Παντ. Βαλασόπουλος: Οι υπεύθυνοι του περιοδικού επιβεβαίωσαν την απόφαση του Εφετείου του Αμβούργου, αρνήθηκαν ωστόσο να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όσο η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν μπορούμε να τη σχολιάσουμε».



Το περιοδικό «Σπίγκελ», στις 7 Φεβρουαρίου 2011, δημοσίευσε ρεπορτάζ το οποίο και αναφερόταν στην πώληση τεσσάρων υποβρυχίων της εταιρείας HDW του Κιέλου στην Ελλάδα, ανάμεσά τους και το «Παπανικολής».



Το περιοδικό ισχυριζόταν ότι για την παραγγελία αυτή δόθηκαν μίζες και στήριζε τις αιτιάσεις του σε στοιχεία από την Εισαγγελία του Μονάχου, η οποία και διενεργεί σχετική έρευνα.



Στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι ο μάνατζερ της HDW, Γ. Χάουντ, κατέθεσε στην Εισαγγελία ότι στην υπόθεση των μιζών εμπλεκόταν και ο πρώην υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.



read more > http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=260631

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου