Κυριακή

Το γεωστρατηγικό παιχνίδι καλά κρατεί!

 Δυναμίτη αποτελούν οι δηλώσεις του Σαουδάραβα ΥΠΕΞ, Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ υποστηρίζοντας πως αν αποτύχει η πολιτική διαπραγμάτευση για τη Συρία, τότε ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Ασαντ θα πρέπει να απομακρυνθεί με τη βία!

Είπε χαρακτηριστικά:
 «Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ θα φύγει. Δεν έχω αμφιβολία επί τούτου. Είτε θα αποχωρήσει μέσω πολιτικής λύσης, είτε θα απομακρυνθεί με τη βία. Εμείς θα πιέσουμε όσο μπορούμε για να εξασφαλίσουμε ότι η πολιτική λύση θα αποδώσει. Αν όμως δεν αποδώσει, θα είναι εξαιτίας του πείσματος του συριακού καθεστώτος και των συμμάχων του. Και τότε δεν θα υπάρχει καμία άλλη επιλογή από το να απομακρυνθεί ο Μπασάρ Αλ Άσαντ με τη βία»

Οι chief (American) masters τι λένε ωρέ κουμπάρε;
ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΗΣΩ ΑΠΛΩΣ...
Ισχυρή και καταλυτική (;) ήταν η παρέμβαση του προέδρου της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα.
Συγκεκριμένα διεμήνυσε σε όλους τους τόνους πως δεν θα συμμετάσχει με υπερπληθώρα στρατιωτικής δύναμης στην μάχη κατά του ISIS αλλά θα σταλεί βοήθεια με μορφή ποσόστωσης. 
 «Μάλλον κάποια σχόλια παρερμηνεύτηκαν.
Σήμερα, δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση. Πρόκειται για ανοιχτά ζητήματα που θα συζητηθούν στο ΝΑΤΟ» είπε ο Ντούντα στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του υπουργού.
Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία πρόθεση να στείλει Πολωνούς στρατιώτες "οπουδήποτε", αλλά πρόσθεσε: «Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ. Αν θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν σοβαρά στο ΝΑΤΟ, αν θέλουμε να σέβονται τις προσδοκίες μας, πρέπει να καταλάβουμε ότι και οι άλλες χώρες-μέλη έχουν επίσης τους φόβους και τα συμφέροντά τους σε άλλες περιοχές της Ευρώπης και του κόσμου

 Απλώς να μη ξεχνιόμαστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου