Τρίτη

Άρχισαν τα όργανα .... στο ποτάμι (....του ποταμιού ΝΔ δηλαδή)

Συμβολική η εικόνα...
Σε έντονο κλίμα έγιναν οι παραιτήσεις 4 στελεχών του κόμματος καταθέτοντας μια επιστολή – καταγγελία για τη λειτουργία του Ποταμιού
Οι βουλευτές που παραιτήθηκαν υποστηρίζουν ότι ο διάλογος για το συνέδριο του κόμματος είναι προσχηματικός και λένε μάλιστα ότι το συνέδριο θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάλυση του κόμματος.
Διαβάστε την επιστολή τους:
«Οι υπογράφοντες την επιστολή αυτή θεωρούμε πως η απόσταση από τη σοβαρότητα και την αξιοπρέπεια μέχρι τη γελοιοποίηση και την απαξίωση είναι πολύ μικρή και σε καμία περίπτωση δεν θα επιθυμούσαμε να τη διαβούμε.
Δε βρίσκουμε κανένα ενδιαφέρον και κανένα νόημα στην ενασχόληση και τη διαρκή ανατροφοδότηση σκέψεων και προτάσεων σχετικών με το Ποτάμι από τη στιγμή πουθεωρούμε πως το κόμμα έχει αναπόδραστα αποτύχει και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επανόδου του στις αρχές που μας έφεραν κοντά του.
Μας είναι δε παντελώς αδιάφορα τα όσα ευτράπελα ή μη συμβούν στο επερχόμενο Συνέδριο και τα οποία με βεβαιότητα θα οδηγήσουν στην ουσιαστική διάλυσή του.
Συμμετείχαμε σε μια ομάδα ανθρώπων θεωρώντας ότι έχουμε κοινές αρχές και σκέψεις για το παρόν και το μέλλον του τόπου και ότι οι όποιες κινήσεις γίνονταν θα προέκυπταν από διάλογο και δημοκρατικά προσδιορισμένη συναπόφαση μεταξύ του συνόλου των μελών της ομάδας αυτής και όχι από μια κλειστή κάστα με εναλλασσόμενες συμμετοχές.
Επειδή διαπιστώνουμε ότι τα τεκταινόμενα στο Ποτάμι δε συμβαδίζουν με τη λογική της κοινής και συναποφασισμένης πορείας, και την αναιρούν εκ προοιμίου.
Επειδή το κόμμα πορεύτηκε και πορεύεται παραβιάζοντας τη βασική του ιδρυτική διακήρυξη«για πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν».
Επειδή δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε σε κανένα προσχηματικό διάλογο σχετικό με την (προαποφασισμένη) οργανωτική δομή και την (εξακολουθητικά έωλη) πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος και/ή για το πόσο ικανός/επαρκής/κατάλληλος (ή όχι) είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, για επικεφαλής.
Επειδή μας αφήνει παντελώς αδιάφορους το τι θα συζητηθεί ή όχι στο Συνέδριο από τη στιγμή που η πρόβλεψή μας είναι πως δυστυχώς το αδειανό Ποτάμι δεν πρόκειται να ξαναγεμίσει.
Επειδή, πριν και πάνω απ’ όλα, θέλουμε να παραμείνουμε στην όχθη της σοβαρότητας και της αξιοπρέπειας, σας ενημερώνουμε πως δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε πλέον ως μέλη ή εθελοντές στο «Ποτάμι». Ήταν χαρά και τιμή μας που γνωρίσαμε ορισμένα εκλεκτά μέλη της κοινωνίας και συνεργαστήκαμε μαζί τους.
Ελπίζουμε σύντομα να ξανασυναντηθούμε πολιτικά, αυτή τη φορά κάτω από δημοκρατικότερες, και επομένως καλύτερες, συνθήκες».
ΒΑΒΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΒΑΣΑΛΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΒΛΑΣΣΗΣ ΜΗΝΑΣ
ΓΡΙΒΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Υπουργός ΥΠΟΔΕΜΙ, κ. Χρήστος Σπίρτζης, δημοσίευσε μία σειρά αποκαλυπτικών στοιχείων, τα οποία παρουσιάζουν μέσω ΦΕΚ τους διορισμούς και τις αποσπάσεις βουλευτών και συνεργατών του Σταύρου Θεοδωράκη, έχοντας τις πλάτες της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα το ζήτημα φαίνεται πως ξεκίνησε από την εποχή Σαμαρά, ενώ συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, επί προεδρίας Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όπως φαίνεται, όλα τα λόγια του ντουέτου Μητσοτάκη-Θεοδωράκη περί διαφάνειας και αξιοκρατικών διαδικασιών αποτελούν στάχτη στα μάτια των πολιτών, καθώς όλα τα δεδομένα φανερώνουν πως το φαγοπότι δε σταματά ποτέ.
Μάλιστα, στην ανακοίνωση του Υπουργού γίνεται λόγος για τη λάσπη που έχουν ρίξει ΝΔ και Ποτάμι περί μετακλητών υπαλλήλων και επισυνάπτονται όλα τα ΦΕΚ που φανερώνουν τις αποφάσεις για τους διορισμούς.
Μάλιστα αφήνονται αιχμές για μετακλητούς διορισμούς ηχηρών ονομάτων του Ποταμιού, όπως είναι ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόρδας, η επιχειρηματική εταίρος του κ. Θεοδωράκη, κ. Αποστολάκη και η υποψήφια βουλευτής του κόμματος, κ. Μαρία Αντωνιάδου.
Όλα αυτά τα δεδομένα φανερώνουν την υποκρισία των πολιτικών αρχηγών ΝΔ-Ποταμιού, οι οποίοι απροκάλυπτα επιχειρούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με λόγια του αέρα, τα οποία έχουν ως στόχο τη δημαγωγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου