Τετάρτη

Όχι άλλη λάσπη, ρε παιδιά. Φτάνει!

Διαβάζω σήμερα στο site newsbeast.gr (και το παραθέτω αυτούσιο) ένα τσούρμο χοντρομ@λακ... για φακελάκι κλπ
Ελπίζω να ικανοποιούνται με αυτά μερικοί, μερικοί. Ένα ρεπορτάζ (άν και αμφιβάλω για το χαρακτηρισμό του και ακόμη περισσότερο για το περιεχόμενο του !) γεμάτο λάσπη και εξωπραγματικά γεγονότα (αν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις έτσι) για τη φοροδιαφυγή. Προφανώς απευθύνεται σε αναγνώστες "αμερικανάκια", ή όπως μπορείς να τους πεις, με πολύ λάσπη και εξωπραγματικά "πράγματα", αλήθειες. Κάποιος να πει σε αυτούς τους κ.κ. ότι:
1)  βετεράνος πολέμου στην Ελλάδα με προστάτη δεν μπορεί να υπάρχει γιατί ο τελευταίος πόλεμος που έγινε ήταν πριν τουλάχιστον 50 χρόνια άρα θα είναι > 90+ χρόνων και ο προστάτης σε αυτήν την ηλικία είναι φυσικό και επακόλουθο να έχει μια "δόση" καρκινοματώδους εξαλλαγής ή επί το σωστότερο ένα "καρκινωματάκι" (όπως το αντιλαμβάνεται ο μη ειδικός, ιατρός)
2) 300 ευρώ (;) είναι "φακελάκι" τότε τι ήταν τόσα εκατομμμμύρια... χρήματα στον ΄Ακη, στον Γιωργάκη και τόσους άλλους "αγιογδύτες πολιτικούς" που στο κάτω - κάτω δεν είναι και ... γιατροί με 3,60 ;
3)  την πολιτκή αυτή, το φακελάκι, σκόπιμα το ανέχονται οι "κυβερνόντες" και το αποδέχονται οι πολίτες, για να μην έχουν οικονομικές αξιώσεις οι επιστήμονες που ξόδεψαν μια ζωή να σπουδάσουν την ιατρική επιστήμη (και αλίμονο αν αυτοί δεν αισθάνονται λίγο σαν "επι γης θεοί") οι μεν και οι δε λαμβάνουν τουλάχιστον μια ψυχολογική ικανοποίηση ότι έπραξαν το σωστό και το δίκαιο.
4) εξαπατημένοι αισθάνονται ή ζωντανοί οι Έλληνες; Ο Αριστοτέλης είπε ότι ο άνθρωπος είναι "πολιτικό όν" άρα πολιτικοποιημένοι αισθάνονται οι περισσότεροι Έλληνες και αυτό τους διαχωρίζει από τους "βάρβαρους" Πας μη Έλλην βάρβαρος κλπ.
5) λίστα Λαγκάρντ δεν μπορεί να υπάρχει με 2000 Έλληνες, "τραπεζικών ελβετικών λογαριασμών" γιατί δεν υπάρχουν πλην ελάχιστων εξαιρέσεων και αυτοί είναι πολιτικοί ή πολιτικάντηδες (με όσα μπορεί να υπονοεί ο όρος αυτός)
6) και 7 κλπ .....αυτή είναι η πραγματικότητα !!!!!!!! και δεν ξενίζει ...κανένα!
Σε ποιούς απευθύνεται ότε αυτό το γράφημα του BBC αν όχι σε αμερικανάκια;
Για την ιστορία και για το αληθές του πράγματος ή του λόγου, διαβάστε παρακάτω Τι συμφέροντα εξυπηρετούνται αυτή τη φορά, με τόση λάσπη; Μόνο ένα ύπουλο, υποχθόνιο, πονηρό μυαλό θα μπορούσε να δώσει απάντηση στην ερώτηση !!!
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΑΝ ...ΕΛΛΗΝΕΣ
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ

Με τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα ασχολείται το δίκτυο


Εκτενή αναφορά στις ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν τo τελευταίo διάστημα στην Ελλάδα και φιλοξενούν τις καταγγελίες για δωροδοκία στο Δημόσιο κάνει άρθρο του BBC.

Μάλιστα προσπαθεί να ερμηνεύσει τη λέξη «fakelaki» αναφέροντας τις καταγγελίες σε ιστοσελίδες όπως το
edosafakelaki.org της Χριστίνας Τρεμόντι η οποία και παραχώρησε συνέντευξη στο δημοσιογράφο Άντριου Μπόμφορντ, για τη δική της προσωπική ιστορία που την ώθησε να δημιουργήσει την ιστοσελίδα καταγγελιών.

Η ετυμολογία της λέξης φακελάκι (fakelaki) το οποίο σημαίνει «o μικρός φάκελος» ενώ δίνει και πληροφορίες για το πως προφέρεται η λέξη, δηλαδή, «fakk-el-akee».

«Είναι βετεράνος πολέμου και του έγινε διάγνωση καρκίνου του προστάτη» αναφέρει η Χριστίνα. Ένα βράδυ είχε αδιάκοπη αιμορραγία και έπρεπε να μεταφερθούμε στο νοσοκομείο... εκεί αγνόησαν τον παππού μου.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Χριστίνα η μητέρα της έδωσε 300 ευρώ ώστε να εγχειρησθεί ο παππούς της εντός της ημέρας.

Η Χριστίνα αποφάσισε να αποκαλύψει πόσο διαδεδομένη είναι αυτή η πρακτική στην Ελλάδα. Σε ένα μήνα υπήρξαν γράφτηκαν από πολίτες στην ιστοσελίδα τουλάχιστον χίλιες ιστορίες δωροδοκίας

«Οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι, θυμωμένοι, αισθάνονται εξαπατημένοι» αναφέρει.

Στη συνέχεια το άρθρο του BBC κάνει εκτενή αναφορά σε παραδείγματα διαφθοράς και «φακελάκια» που μάλλον κάτι θυμίζουν στους περισσότερους Έλληνες.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στη φοροδιαφυγή στη χώρας μας με το άρθρο να κάνει λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης να διερευνήσει το λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ με τους 2.000 Έλληνες με ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου