Δευτέρα

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Νικηταρά

ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νικηταρά στην πλατεία 23ης Μαρτίου πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέδουσας Κώστας Σούμπλης.

Την προτομή φιλοτέχνησε ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος Μεσσήνιος γλύπτης Κώστας Δούσης που απέσπασε τα εύσημα από τον μητροπολίτη Χρυσόστομο και τον Παναγιώτη Νίκα, αλλά και το ζεστό χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων.

Την τελετή που πραγματοποιήθηκε παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας και δεκάδες δημότες, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεδουσαίων, γενέτειρας του μεγάλου ήρωα. Για τη συμβολή του Νικηταρά στην ελληνική Επανάσταση μίλησε ο ιστορικός Μάριος Αθανασόπουλος.


Πολύ όμορφη κίνηση, πολλά υποσχόμενη (τουριστικά και όχι μόνο) από έναν "πολλά υποσχόμενο" καλλιτέχνη ..."αστέρι της τέχνης" (επιτρέψτε μου), αλλά χάνεται στο ...προεκλογικό, εύθρυπτο και σημαντικό, κλίμα της Ελλάδας !
Θυμηθείτε το όνομά του (έχω δει έργα του και μιλάω εκ του ασφαλούς) "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΣΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου