Τετάρτη

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΙΔΕΣ !

3 τραυματίες από τις συμπλοκές σε διαδήλωση ψαράδων έξω από την ιταλική βουλή.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η διαδήλωση αντιπροσωπείας περίπου εκατό ιταλών αλιέων έξω από την είσοδο του μεγάρου της ιταλικής βουλής, Μοντετσιτόριο.

    Οι διαδηλωτές, λίγο πριν από την λήξη της διαμαρτυρίας τους, συνεπλάκησαν με αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί μπροστά από το κοινοβούλιο. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση γκλομπ και από τις συμπλοκές τραυματίσθηκαν τρεις ψαράδες. "Ντροπή, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η τιμή των καυσίμων θα μας βουλιάξουν όλους", ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της αλιείας στην Ιταλία ζητούν, όπως και οι οδηγοί και ιδιοκτήτες φορτηγών, την μείωση της τιμής των καυσίμων. Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν οικονομικά στις υποχρεώσεις που θέτει η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για τον τομέα τους. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης οι ψαράδες, κατά την διάρκεια της διαδήλωσής τους μπροστά από την βουλή, πέταξαν βεγγαλικά και κροτίδες στην κύρια πύλη του μεγάρου.

    Την ίδια ώρα συνεχίζεται η κινητοποίηση των οδηγών και ιδιοκτητών φορτηγών. Τα περισσότερα μπλόκα έχουν αρθεί, αλλά φορτηγά παραμένουν σταματημένα στην άκρη των αυτοκινητοδρόμων. Σχολιαστές εκτιμούν ότι θα μπορέσει να υπάρξει μια βαθμιαία επιστροφή στην ομαλή παράδοση των εμπορευμάτων, αποφεύγοντας, η έλλειψη βενζίνης και λαχανικών που διαπιστώθηκε σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας --συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης-- να λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου