Τετάρτη

Δικαίωση συνταξιούχου δανειολήπτη σε απόφαση του Ειρηνοδικείου Κολυμβαρίου Χανίων

 

Νέα δικαίωση συνταξιούχου δανειολήπτη ο οποίος με απόφαση του Ειρηνοδικείου Κολυμβαρίου στα Χανιά, κατόρθωσε να σώσει από τη ρευστοποίηση δύο σπίτια και να ρυθμίσει χρέη ύψους 160.506€ που είχε σε τράπεζες και αδυνατούσε να εξοφλήσει.

Πρόκειται για ένα συνταξιούχο πρώην αστυνομικό, πατέρα δύο παιδιών, με συνολικό χρέος σε δύο τράπεζες ύψους 253.611.55€ (από στεγαστικά -καταναλωτικά δάνεια).

Από το χρέος αυτό έγινε δεκτό το σχέδιο διευθέτησης του ποσού του χρέους των 160.506,69 ευρώ σε μία τράπεζα όπως αυτό υποβλήθηκε από τον αιτούντα δανειολήπτη, καθώς και η εξαίρεση από ρευστοποίηση της πρώτης κατοικίας του, η οποία βρίσκεται στην περιοχή του δήμου Πλατανιά, καθώς και της δεύτερης 57 τ.μ, στο Αιγάλεω Αττικής, της οποίας μετέχει στην συγκυριότητα κατά ποσοστό 18,7%.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, ο δανειολήπτης, επικαλούμενος μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του, ύψους 253.611,55€, ζήτησε να υπαχθεί με την συνδρομή της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στο Νόμο 3869/2010 (ν Κατσέλη).

Το εισόδημα του δανειολήπτη ήταν από την σύνταξή του ύψους 1.625,52€ ενώ τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει, είναι ότι είναι συγκύριος στο 50% της μοναδικής του κατοικίας καθώς και μιας ακόμη.

Τι πέτυχε ο δανειολήπτης με την απόφαση του Ειρηνοδικείου

1) Να σώσει ¨από την ρευστοποίηση την μοναδική του κατοικία, αλλά και την άλλη που είναι συν δικαιούχος , στην περιοχή των Αθηνών.

2)Να γίνει δεκτό από το δικαστήριο, το προτεινόμενο σχέδιο διευθέτησης, των υφιστάμενων οφειλών του, όπως αυτό σχεδιάστηκε από το Οικονομοτεχνικό στελεχιακό δυναμικό της ΄Ενωσης, δηλαδή να καταβάλλει το χρέος του, σε 321 άτοκες μηνιαίες δόσεις των 500€ καθεμία και το υπόλοιπο των 6,69€ στο τέλος σε μία δόση.

3)Όσο αφορά την οφειλή του δανειολήπτη,:προς την άλλη Τράπεζα, δεν επετεύχθη ρύθμιση, καθώς η οφειλή αυτή αναφέρεται σε καταναλωτικό δάνειο , που αναλήφθηκε τον τελευταίο χρόνο ,πριν την κατάθεση της αίτησης , και ανήκει στην εξαίρεση της ρύθμισης του χρέους βάσει του άρθρου 1 παρ.2 του Ν.3869.2010.

Η΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την χαρά της δικαίωσης του δανειολήπτη μέλους της, όπως αυτή εκφράστηκε από τον ίδιο τον δανειολήπτη, αλλά και της ίδιας και καλεί όλους τους δανειολήπτες να αισιοδοξούν και να ευελπιστούν και για την δική τους δικαίωση από τα Ειρηνοδικεία της Χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου