Τρίτη

Οι επιστήμονες καταγράφουν τον συνολικό αριθμό των μυρμηγκιών στη Γη

 

Επιστήμονες στη Γερμανία υπολόγισαν πόσα μυρμήγκια υπάρχουν στο Earth Depositphotos

 Οι επιστήμονες καταγράφουν τον συνολικό αριθμό των μυρμηγκιών στη Γη

By Μάικλ Ίρβινγκ

 

 Την επόμενη φορά που ένα περίεργο τετράχρονο παιδί ρωτά πόσα μυρμήγκια υπάρχουν στη Γη, μπορείτε να είστε έτοιμοι να απαντήσετε με έναν συγκεκριμένο αριθμό. Ερευνητές στη Γερμανία έχουν ψάξει την επιστημονική βιβλιογραφία για να βρουν μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα, καθώς και την αναπόφευκτη συνέχεια - πόσο ζυγίζουν όλα μαζί;

 Οι επιστήμονες, από το Πανεπιστήμιο Julius Maximilians (JMU), λένε ότι ξεκίνησαν τη μελέτη επειδή δεν υπήρχε αξιόπιστη εκτίμηση του συνολικού αριθμού των μυρμηγκιών στον πλανήτη ή πόσο κοινά ήταν σε διαφορετικά ενδιαιτήματα. Έτσι, η ομάδα ανέλαβε το βαρυσήμαντο έργο να μετρήσει αυτά τα εργατικά μικρά έντομα.

 Δεν ήταν απλώς θέμα μεταφοράς ενός άβακα σε κάθε μυώλιο του πλανήτη. Αντ ' αυτού, συμβουλεύτηκαν 489 επιστημονικές μελέτες που συζήτησαν το θέμα, καλύπτοντας όλες τις ηπείρους και τους οικοτόπους, και από αυτά τα δεδομένα υπολόγισαν αυτό που λένε ότι είναι μια συντηρητική εμπειρική εκτίμηση.

 Σύμφωνα με την ομάδα, υπάρχουν σχεδόν 20 τετράκις εκατομμύρια μυρμήγκια στη Γη αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι ένα 20 ακολουθούμενο από 15 μηδενικά, που είναι ένας αριθμός που είναι δύσκολο να πάρει πραγματικά το κεφάλι σας γύρω. Για να το θέσουμε έτσι - υπάρχουν 2.000 φορές περισσότερα μυρμήγκια στη Γη από ό, τι υπάρχουν αστέρια στον γαλαξία μας.

Επιστήμονες στη Γερμανία υπολόγισαν πόσα μυρμήγκια υπάρχουν στο Earth Depositphotos

 

 Η ομάδα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και υπολόγισε πόσο θα ζύγιζαν όλα αυτά τα μυρμήγκια μαζί - περίπου 12 εκατομμύρια τόνους. Αυτό είναι περισσότερο από τη συνολική μάζα όλων των άγριων πτηνών και θηλαστικών μαζί (εκτός από εμάς τους ανθρώπους). Συμπέρασμα: αυτή είναι μια κόλαση πολλών μυρμηγκιών.

 Πώς είναι λοιπόν διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη; Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μυρμήγκια συγκεντρώνονται στις τροπικές περιοχές, με τα δάση και τις ερήμους να φιλοξενούν υψηλότερες ποσότητες και τα αστικά περιβάλλοντα να έχουν λιγότερα. Οι πολικές περιοχές είναι ουσιαστικά απαλλαγμένες από μυρμήγκια.

 Μπορεί να ακούγεται λίγο επιπόλαιο, αλλά αυτή η μελέτη δεν ήταν μόνο θέμα ικανοποίησης του περίεργου παιδιού σε όλους μας. Η ομάδα λέει ότι δεδομένου ότι τα μυρμήγκια παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στα οικοσυστήματά τους, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την κατανομή τους και πώς μπορεί να επηρεαστούν από την κλιματική αλλαγή.

 

 


 «Ανά εκτάριο, τα μυρμήγκια κινούνται έως και 13 τόνους μάζας εδάφους ετησίως», δήλωσε ο Patrick Schultheiss, συν-επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. «Έτσι έχουν μεγάλη επίδραση στη διατήρηση του κύκλου θρεπτικών συστατικών και παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο στην κατανομή των σπόρων των φυτών».

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PNAS.

ΠηγήJMU

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου