Τρίτη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ...ΛΟΙΠΑ !!

ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ...ΦΥΛΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ, αμήν !


Ελληνική "Καμόρα" είναι σήμερα χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα. Τους… Βόρειους και τους… Νότιους. Οι 9 μεγάλες φατρίες και οι δεκάδες υποομάδες της Greek Mafia, αλληλοεξοντώθηκαν, κάποια μέλη της άλλαξαν… στρατόπεδο, ωστόσο οι ανακατατάξεις συνεχίζονται από την νέα… γενιά που επιχειρεί να πάρει τα ηνία δημιουργώντας πολυδαίδαλα επεκτατικά κυκλώματα σε κάθε μορφή εγκληματικής δράσης, από την μαστροπεία έως το… clubbing της Μυκόνου.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για ανασύνταξη του οργανωμένου εγκλήματος που επιχειρεί να αναλάβει δράση μετά την πανδημία, καθώς κατά τη διάρκειά της η πίτα του μαύρου χρήματος είχε μικρύνει. Οι αρμόδιες αρχές για πολλά χρόνια έβλεπαν τους θιασώτες του οργανωμένου εγκλήματος να αλληλοσπαράσσονται -42 συμβόλαια θανάτου σε 12 χρόνια- και ταυτόχρονα να πολλαπλασιάζονται σαν την Λερναία Ύδρα, εισβάλλοντας στις παρυφές της πολιτικής, επιχειρηματικής, αστυνομικής και εκκλησιαστικής διαπλοκής, καθώς επίσης και στον διαγκωνισμό για τον έλεγχο των δραστηριοτήτων στη Μύκονο.


"Στρατηγεία" στις φυλακές

Η Greek Mafia, έχει αποτυπωθεί, αποσπασματικά και όχι συνολικά, σε περισσότερες από 100 δικογραφίες, η εγκληματική δεξαμενή αριθμεί τουλάχιστον 350 πρωταγωνιστικά μέλη και 250 περιφερειακά, τα οποία ανακυκλώνονται και εισχωρούν σε όλες τις εκφάνσεις των παράνομων δραστηριοτήτων. Από αυτά τα μέλη, την τελευταία 15ετία, έχουν πέσει νεκρά τουλάχιστον 50, τα υπόλοιπα είναι ελεύθερα, ενώ κάποια πρωταγωνιστικά βρίσκονται στις φυλακές, τις οποίες έχουν μετατρέψει σε… στρατηγεία, συνεχίζοντας από εκεί να αναθέτουν συμβόλαια θανάτου, να συντονίζουν και να κατευθύνουν τα νήματα της βαριάς παρανομίας. Δολοφονίες, εκβιασμοί, εκρήξεις, μαστροπεία, τοκογλυφίες, διακίνηση ναρκωτικών-αναβολικών, λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων είναι ένα μικρό μέρος των παράνομων δραστηριοτήτων τους.

Οι κυβερνητικές προθέσεις για τοποθέτηση Jammer (απενεργοποιητές κινητών τηλεφώνων) σε όλες τις φυλακές, η τοποθέτηση καμερών στο εσωτερικό τους, μαγνητικές πύλες, ανιχνευτές, συστήματα απενεργοποιήσης πτήσεων drones ή ελικοπτέρων, έχουν μείνει ακόμη στα χαρτιά…

Δεν έχουν υλοποιηθεί επίσης αντίστοιχες κυβερνητικές εξαγγελίες για την δημιουργία μίας ίσως και δύο φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ, και μετατροπής των υπολοίπων σε υποκατηγορίες αυτών με αντίστοιχη ενίσχυση των συνθηκών ασφαλείας. Παρόλα αυτά προχωρούν οι διαδικασίες κατασκευής του νέου "Κορυδαλλού" στον Ασπρόπυργο και αυτές των φυλακών Χανίων, έχουν πυκνώσει οι έρευνες σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ σε ένα βαθμό έχουν κατηγοριοποιηθεί οι φυλακές ανά αδίκημα και ποινικό παρελθόν του εκάστοτε κρατουμένου.

Δολοφονικές λυκοφιλίες

Υπάρχουν αρκετοί εντός και εκτός φυλακών που επιχειρούν να ελέγξουν το συνδικάτο του… εγκλήματος. Γνωστοί βαρυποινίτες εντός φυλακών και μπράβοι των Βορείων και Νοτίων Προαστίων φαίνεται πως προσπαθούν να πάρουν… μερίδιο από τα κενά που άφησαν πίσω τους οι εκτελέσεις, με τις εκτιμήσεις των αρχών να μην είναι αισιόδοξες, καθώς οι γνωρίζοντες επισημαίνουν πως "πρόκειται για έναν κύκλο αίματος, ο οποίος δύσκολα θα κλείσει μέχρι κάποιος να κυριαρχήσει". Προσθέτουν ακόμη πως οι ενδεχόμενες συμμαχίες αλλά και οι περιστασιακές λυκοφιλίες έχουν κάνει τον κόσμο της νύχτας πιο εκρηκτικό από ποτέ…

Σημειώνεται πως η Ελλάδα έγινε και τόπος εκτέλεσης συμβολαίων θανάτου ανάμεσα σε μέλη συμμοριών του εξωτερικού. Η δολοφονική αντιμαχία ανάμεσα στις μαφίες του Μαυροβούνιου, Σκαλιάρι και Καβάτσκι, μεταφέρθηκε δύο φορές στην χώρα μας. Η πρώτη στις 19 Ιανουαρίου 2020, σε ταβέρνα στη Βάρη, όπου εκτελέστηκαν δύο μέλη της Σκάλιαρι, και η δεύτερη τον Ιούλιο του 2020 στην Νότια Κέρκυρα όπου δολοφονήθηκαν δύο ακόμη μέλη της ίδιας εγκληματικής ομάδας.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου