Παρασκευή

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ


Με κάθε επισημότητα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αναμένεται να γιορτάσει αύριο Σάββατο 2 Φεβρουαρίου η Καλαμάτα την πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή.

Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, θα τελεστεί ο πολυαρχιερατικός εσπερινός. Αύριο το πρωί θα τελεστεί ο όρθρος και η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία.

Στις 11 το πρωί, θα ξεκινήσει η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας, στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.

Στις εκδηλώσεις πρόκειται να παραστούν οι μητροπολίτες Νικαίας Αλέξιος, Ιλίου Αθηναγόρας, Μεγάρων Κωνσταντίνος, Καρθαγένης Μελέτιος, Ιεραπύτνης Κύριλλος, Σταγών Θεόκλητος, Λαρίσης Ιερώνυμος και ο οικοδεσπότης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Στη 1 το μεσημέρι, έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Στις 2 το μεσημέρι, ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας θα παραθέσει γεύμα στο “Elite City Resort”.

Στις 8 το βράδυ, στο Μέγαρο Χορού θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Υπαπαντής θα παραστούν η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και ο πρώην πρωθυπουργός - βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς. Τη Βουλή θα εκπροσωπήσει η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη, ενώ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης παραμένει σε εκκρεμότητα, καθώς αύριο το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί Υπουργικό Συμβούλιο.

ΠΗΓΗ: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου