Τρίτη

ΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΤΩΝ ΑΓΡ. ΣΥΝ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις της διοίκησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού (ΑΣ) Γαργαλιάνων με ενδιαφερόμενους Αμερικάνους επενδυτές για την πώληση του ελαιοτριβείου του.
Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο και στον Σταύρο Παϊσιάδη ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Τάσος Προσηλιακός «πιθανόν να πουλήσουμε ένα ακίνητο του συνεταιρισμού αλλά όχι τον ίδιο το συνεταιρισμό. Μιλάμε για το ελαιοτριβείο. Όμως, αυτή τη στιγμή η όλη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη».
Και προσθέτει: «Από το περασμένο καλοκαίρι έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές. Τώρα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Το ποσό της εξαγοράς έχει συμφωνηθεί, αλλά περιμένουμε να δούμε και τα χρήματα. Η απόφαση έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από τη συνέλευση του συνεταιρισμού.
Συμφωνήσαμε να πουλήσουμε το ελαιοτριβείο στο ποσό των 3 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία πρέπει να κλείσει στις 18 Οκτωβρίου. Αν δεν υπογραφούν τότε τα συμβόλαια, θα ακυρωθεί η αγοραπωλησία. Όλα αυτά έχουν συμφωνηθεί με τους επενδυτές, αλλά θα πρέπει να δούμε να καταβληθούν και τα χρήματα».
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, η εταιρεία των υποψήφιων επενδυτών ιδρύθηκε μετά την απόφαση της συνέλευσης του συνεταιρισμού για την πώληση του ελαιοτριβείου, περίπου στα μέσα Ιουλίου.
Είναι offshore (υπεράκτια) με έδρα την Κύπρο και δύο θυγατρικές στη Μινεσότα των ΗΠΑ και στον Παναμά. Έχει ήδη καταβάλει μια προκαταβολή ύψους 231.000 ευρώ. Με την υπογραφή των συμβολαίων θα πρέπει να καταβληθούν το 50% του αντιτίμου στους παραγωγούς και το υπόλοιπο μέσα σε ένα εξάμηνο.

Ελαιοτριβείο Συνεταιρισμού
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων ιδρύθηκε το 1949 από 49 πρωτοπόρους ελαιοπαραγωγούς. Σήμερα αριθμεί 600 μέλη με προοπτικές αύξησής τους. Ο Συνεταιρισμός διαθέτει ιδιόκτητη κάθετη μονάδα επεξεργασίας ελαιοκάρπου, αποθήκευσης και τυποποίησης ελαιολάδου εμβαδού 1443 τ.μ., χτισμένη σε ιδιόκτητη έκταση εμβαδού 6.402 τ.μ.
Ο Συνεταιρισμός από το 2008 προχώρησε σε εκσυγχρονισμό των κτηριακών του εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων επεξεργασίας του ελαιοκάρπου δημιουργώντας ένα πρότυπο ελαιοτριβείο.

Η τεχνολογική υποδομή του εργοστασίου έχει δυνατότητα επεξεργασίας ελαιοκάρπου 10.000 κιλά ελαιοζύμης ανά ώρα, και εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα λαδιού και την προστασία του περιβάλλοντος, αφού τα μηχανήματα επεξεργασίας ελαιοκάρπου λειτουργούν αποκλειστικά σε δύο φάσεις.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου