Τρίτη

Ελληνοφρένεια τιβί 30-05-2017


Στο ΕΣΡ παραπέμπει την Ελληνοφρένεια ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Κώστας Αθανασίου, αλλά και πολυάριθμοι  βουλευτές με αφορμή… ντουμπλαρισμένο βίντεο που αφήνει σεξουαλικά υπονοούμενα για υπάλληλο της Βουλής, κατά την καταγγελία.

Το βίντεο απεικονίζει τάχα… μια  υπάλληλο της Βουλής να συνομιλεί με άλλον υπάλληλο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης κοινοβουλευτικής επιτροπής και αφήνει… σαφή σεξουαλικά υπονοούμενα προβάλλοντας το σούπερ με τον τίτλο: «ένα στα γρήγορα». Ταυτόχρονα ακούγονται ντουμπλαρισμένα σεξουαλικά σχόλια. Και χωρίς να έχουν τίποτα άλλο να κάνουνε οι καρεκλοκένταυροι τεμπέληδες της Βουλής, είπαν να καρφώσουν μια κατηγορία στη σάτιρα και να τους στείλουν στο απόσπασμα.

Το επίμαχο είναι στο 12.50:

Λίγες ημέρες μετά την προβολή της εκπομπής ο ΓΓ της Βουλής Κώστας Αθανασίου απέστειλε επιστολή στο ΕΣΡ από τις 20 Ιουνίου όπου καταγγέλλει ότι το περιεχόμενο του βίντεο: «προσβάλλει την τιμή και την αξιοπρέπεια γυναίκας-υπαλλήλου της Βουλής. Μάλιστα ο κ. Αθανασίου υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό «δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο ή μεμονωμένο» και υπενθυμίζει ότι έχουν υπάρξει και άλλα δείγματα «σεξιστικού λόγου σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα». Ο κ. Αθανασίου παρακαλεί μάλιστα το ΕΣΡ να ενεργήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την αντιμετώπιση του φαινομένου και την προστασία των θιγόμενων προσώπων. Αντιδράσεις υπήρξαν όμως και από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, 25 βουλευτές με πρώτη υπογράφουσα την Αννέτα Καββαδία απέστειλαν επιστολή στο ΕΣΡ όπου επισημαίνουν ότι «το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα εκπομπών με σεξιστικό λόγο καθώς και η αναπαραγωγή σεξιστικών στερεοτύπων στα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας». Χαρακτηρίζουν μάλιστα παράδειγμα του φαινομένου το βίντεο της Ελληνοφρένειας και υπενθυμίζουν ότι η αναπαραγωγή έμφυλων  στερεότυπων, η σεξιστική εικόνα και η σεξιστική γλώσσα «οδηγούν, τελικά, όχι μόνο σε διακρίσεις εις βάρος των γυναικών αλλά, εν τέλει, απενοχοποιούν τη σεξουαλική βία». Βάσει αυτών ζητούν από το ΕΣΡ «να λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα  με στόχο τον περιορισμό του σεξιστικού λόγου και της σεξιστικής εικόνας, την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας καθώς και την προώθηση της πραγματικής ισότητας των φύλων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα». Προς τους κυρίους του ΣΚΑΙ: Όταν επισημαίναμε ότι οι μπολσεβίκοι, είναι επικίνδυνοι, το παίζατε δημοκράτες. Τώρα πάρτε να χετε. Δεν χαιρόμαστε, απλώς λυπούμαστε για το κατάντημα της ελευθερίας λόγου σε μια χώρα που κανένας δεν έστειλε ή δεν έγραψε μια κουβέντα διαμαρτυρίας, όταν εισαγγελείς και μπάτσοι εισέβαλαν μέσα στη εφημερίδα μας, σπάζοντας τις πόρτες. Καλομελέτα κι έρχεται..αγόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου