Τετάρτη

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Την εγγυοδοσία των 200.000ευρώ επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Ακη Τσοχατζόπουλο για τον οποίο λίγο νωρίτερα  αποφάσισε την αποφυλάκισή του. 

 Παράλληλα, το δικαστήριο επέβαλετους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρήσης εναέριων και πλωτων μέσων, της παράδοσης της αστυνομικής ταυτότητας και του διαβατηρίου, της απαγόρευσης εκδόσεως νέου διαβατηρίου, της μόνιμης διαμονής σε γνωστή διεύθυνση και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές, από τον Μάιο του 2017 που εκτιμάται ότι θα λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.
 «Καθίσταται η απόφαση σας ανεφάρμοστη. Εφόσον δεν μπορε;iνα καταβληθεί η εγγυοδοσία επιστρέφει στις φyλακές» ήταν η αντίδραση του συνηγόρου του πρώην υπουργού, Λεωνίδα Κοτσαλή.
 «Η υγεία του η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο μπορεί να εξαρτηθεί από το ύψος της εγγυοδοσίας; Εγώ δεν το πιστεύω ως νομικός»τόνισε επίσης ο κ. Κότσαλης. «Αν επιστρέψει στη φυλακή και μέχρι να βρούμε τα χρήματα συμβεί το ανεπανόρθωτο δεν τυγχάνει ζήτημα τεράστιας ευθύνης όλων μας;»επισήμανε ο δικηγόρος Γιάννης Παγοροπουλος.
 «Τεράστιες ευθύνες»φώναξε η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη.
 Οι συνήγοροι του ζήτησαν την μείωση της εγγυοδοσίας των 200.000 ευρώ και ένα χρονικό διάστημα για να καταβάλουν τα χρήματα, με τον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο να ζητάει να απορριφθεί ως αβάσιμη η αίτηση τους. Το αίτημα απορρίφθηκε και από το δικαστήριο.
 Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, Γιάννης Παγοροπουλος και Λεωνίδας Κοτσαλής δήλωσαν:
   Γιάννης Παγορόπουλος  :Μετα απο μια επίπονη και πολύμηνη προσπάθεια, το Πενταμελες Εφετείο Κακουργημάτων, έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου με περιοριστικούς όρους. Εστω λοιπόν και τώρα η απόφαση δίνει τη δυνατότητα στον κ. Τσοχατζόπουλο να αποκαταστήσει στο μέγιστο βαθμό που αυτο ειναι δυνατόν την κακοποιημένη και πληγείσα επι μια πενταετία υγεία του ώστε να σταθεί στο πλευρό της συζύγου του και του ανηλίκου γιου του.
   Λεωνίδας Κότσαλης  : Είμαστε ευτυχείς με τη σημερινή αποφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε σχέση με την πέμπτη αίτηση αναστολής της ποινής. Το δικαστήριο δέχθηκε ότι η εξαιρετικά βαριά κατάσταση της υγείας του κ. Τσοχατζόπουλου επιβάλει την αναστολή. Η κατάσταση του πρώην υπουργού ξεπέρασε την πύλη του 497 ΚΠΔ, δηλαδή τον κίνδυνο της βλάβης της υγείας και βρίσκεται πλέον στον κινδυνο θανάτου. Ήδη με την πρώτη αίτηση το καλοκαίρι τα ιατρικά δεδομένα εκείνης της εποχής επέβαλαν την αναστολή. Είμαι ευτυχής που η καθυστέρηση αυτών των μηνών δεν είχε αμετάκλητες συνέπειες.

πηγή: www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου