Κυριακή

Ο Τσίπρας εκτιμά ότι με την προεκλογική πόλωση θα μπορούσε να τις κερδίσει!


Eίναι πολύ πιθανό ο Αλέξης Τσίπρας να τραβήξει την αξιολόγηση ως τις γερμανικές εκλογές με την ελπίδα να κερδίσει  το SPD και ο Σουλτς. Ταυτόχρονα με τις γερμανικές εκλογές θέλει να προκηρύξει και ο ίδιος εκλογές, δηλαδή στις 24 Σεπτεμβίου 2017!
Σύμφωνα με πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” Τσίπρας και Σουλτς συμφώνησαν να διεξαχθούν ταυτόχρονα και εκλογές στην Ελλάδα και την Γερμανία την ίδια Κυριακή του Σεπτεμβρίου!
Στο μεταξύ Σουλτς-Τσίπρας ετοιμάζουν κοινό μέτωπο κατά Μέρκελ-Σόιμπλε και Μητσοτάκη.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δεν έχει προσδιορισθεί ραντεβού Μητσοτάκη-Σουλτς στην ερχόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο.
Ο Τσίπρας εκτιμά ότι με την προεκλογική πόλωση που θα υπάρξει για το ελληνικο ζήτημα τόσο στην Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα θα μπορούσε ακόμη και να κερδίσει τις εκλογές!
Ως τότε βέβαια το κράτος θα τρέφεται με τα 5-6 δις ευρώ που έχει στα ταμεία του από την υπερφορολόγηση και η αγορά θα γονατίζει. Η χώρα χωρίς επενδύσεις οδηγείται στα βράχια ενώ χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες κλείνουν τα βιβλία τους εξαιτίας του Ασφαλιστικού τέρατος των Κατρούγκαλου-Αχτσιόγλου.
Η φοροεπιδρομή κατά δικαίων και αδίκων είναι ενδεικτική της πλήρους πολιτικής αναλγησίας μπροστά στην σκοπιμότητα διατήρησης και συντήρησης ενός πελατειακού κράτους που βυθίζεται γράφει ο σύμβουλος έκδοσης του Κουρδιστού ΠορτοκαλιούΑθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος.
Ενώ έκλεισε ο πρώτος μήνας του 2017, τα μηνύματα για την συνέχεια είναι δυσάρεστα. Επιχειρήσεις και πολίτες καλούνται να πληρώσουν όλο και πιο ακριβά την κυβερνητική διαχείριση των Συριζανέλ, η οποία ήδη επιβάρυνε την χώρα με 90 δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016. Σήμερα πρέπει να πληρωθεί ο βαρύς αυτός λογαριασμός. Έτσι, η εγχώρια μεσαία τάξη οδηγείται στην αγχόνη, από δε την καταστροφή της τίποτα θετικό δεν θα προκύψει.
Δεν το καταλαβαίνουν αυτό οι κυβερνώντες; Δεν έχουν πλέον καμμία επαφή με την πραγματικότητα, ή μήπως αυτή δεν τούς ενδιαφέρει; Δεν διαβάζει κανείς έρευνες και διαπιστώσεις που γίνονται από επίσημους θεσμικούς φορείς, όπως ο ΣΕΒ, η ΓΣΕΒΕΕ, τα Εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια; Αγνοούν ότι το 2016 έκλεισαν στην Ελλάδα 36.000 επιχειρήσεις και άλλες 62.000 βρέθηκαν αντιμέτωπες με κατασχέσεις και δεσμεύσεις λογαριασμών; Δεν τούς λέει κανένας ότι 3 στις 10 επιχειρήσεις δεν θα ανταποκριθούν το 2017 στις φορολογικές τους υποχρεώσεις; Τούς είναι άγνωστο ότι σε έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, 98 στις 100 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν καμμία επένδυση;
Όχι.
Όλα αυτά που προηγούνται είναι άγνωστα για τους Συριζανέλ. Το μόνο που τούς ενδιαφέρει είναι η παραμονή τους στην εξουσία, η καλή ζωή που αυτή προσφέρει και οι πωλήσεις σε σανό σε αυτούς που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, όταν αγνοούν τα πάντα…
Υπό αυτές τις συνθήκες, οι ώρες είναι κρίσιμες για την χώρα και τα τεράστια προβλήματά της δεν επιλύονται με επικοινωνιακά τεχνάσματα και κενόλογες υποσχέσεις. Το πλοίο «Ελλάς» βυθίζεται. Οι πιο ξύπνιοι και δυναμικοί επιβάτες του φεύγουν, πηδάνε σε όποια βάρκα βρίσκουν μπροστά τους. Οι άλλοι, προφανώς ακούν την ορχήστρα που παίζει «έχετε γεια βρυσούλες»…

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Φουλ πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα «βλέπει» η Moody’s

Αυξημένη πλέον εμφανίζεται η πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον οίκο αξιολογήσεων Moody’s, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Bloomberg.
Σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες του οίκου, αναφέρεται ότι «παρά το γεγονός ότι αναμένουμε την εφαρμογή των μέτρων που απαιτούνται από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, το ρίσκο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών μεγαλώνει, δεδομένου του αυξανόμενου πολιτικού κόστους για την κυβέρνηση η οποία διαθέτει ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία».
Όπως συνεχίζει η ενημέρωση του οίκου αξιολογήσεων, «οι πρόωρες εκλογές πιθανώς να φέρουν μια νέα, συντηρητική, κυβέρνηση, η οποία θα είναι προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις, αλλά η ελληνική οικονομία θα πληγεί ξανά από τη παρατεταμένη αβεβαιότητα, την στιγμή που είχε αρχίσει να περνά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».
Όπως αναφέρει το Bloomberg, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ως τον Ιούλιο δεν έχει την υποχρέωση να καταβάλει δόσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της, αξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν κάνει σαφές ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί πριν η Ολλανδία, η Γαλλία και η Γερμανία εισέλθουν στην τελική ευθεία.
Φλερτάροντας με τον θάνατο
«Κυβερνητική πηγή χθες, κι ενώ από τις Βρυξέλλες έλεγαν ότι υπήρξε πρόοδος και μπορεί να επιστρέψουν οι Θεσμοί στην Αθήνα εντός της εβδομάδας, τόνιζε ότι δεν υπάρχει τέτοια προϋπόθεση. Κι ο λόγος ήταν, σύμφωνα με τα παπαγαλάκια που συνόδευαν τον Τσακαλώτο στις Βρυξέλλες, ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία εξαιτίας των παράλογων απαιτήσεων του ΔΝΤ.
Προφανής η προσπάθεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί μια ακόμη στρατηγική ήττα, που όμως είναι και ήττα της Ελλάδας και θα την πληρώσουν ακριβά οι πολίτες. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει… στα τέσσερα ένα πακέτο ιδιαίτερα επώδυνο και αυτό που επιχειρεί να κάνει είναι να βρει το «αμπαλάζ» για να το περάσει στη Βουλή και στην κοινωνία. Μην ξεχνάμε ότι σήμερα ο Τσίπρας θα βρεθεί στην Κεντρική Επιτροπή για να κάνει μασάζ στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δυσφορούν για το νέο «γλέντι» που γίνεται από τους δανειστές» σχολιάζει χαρακτηριστικά το antinews.gr
Kαι συνεχίζει:
Αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος διέρρεε το βράδυ της Παρασκευής ότι δεν θα δεχθεί η κυβέρνηση μείωση του αφορολόγητου κάτω από τα 6.000 ευρώ. Επομένως έχουν δεχθεί τα 6.000 ευρώ και πουλάνε στον κόσμο ότι έβαλαν… κόκκινη γραμμή και την πέτυχαν.
Αστειότητες. Ουκ ολίγοι υπουργοί και βουλευτές είπαν ότι δεν θα δεχθούν ένα τέτοιο μέτρο ενώ ο Τσακαλώτος τον περασμένο Απρίλιο είχε πει σε πανελλήνια μετάδοση ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υπογράψει την μείωση του αφορολόγητου όσο είναι υπουργός οικονομικών.
Τελικά τότε την υπέγραψε μειώνοντας την έκπτωση φόρου από τα 2.100 στα 1.900 ευρώ χαμηλώνοντας το αφορολόγητο όριο από τα 9.505 ευρώ στα 8.686 ευρώ. Τώρα έχει συμφωνήσει να πέσει στα 6.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι από εκεί και πάνω όλοι οι Έλληνες θα επιβαρυνθούν με ένα ετήσιο ποσό άνω των 800 ευρώ ο καθένας.
Αυτή η… κόκκινη γραμμή θα έπρεπε να κάνει τον υπουργό να τσακιστεί και να φύγει, όμως, που να βρεθεί λίγο φιλότιμο; Αφήστε δε που μπορεί να τον διώξει ο Τσίπρας, να τον θυσιάσει σαν «Ιφιγένεια» για να δείξει ότι ο Ευκλείδης φταίει για όλα.
Αλλά και ο «πατριώτης» Πάνος Καμμένος δήλωνε στις 24 Ιανουαρίου: «Δεν συμφωνούμε με τη μείωση του αφορολόγητου γιατί θα πλήξει τα χαμηλά και αδύναμα εισοδήματα». Τι έγινε τώρα; Θα καταπιεί τη γλώσσα του, όπως κάνει άλλωστε προκειμένου να μη χάσει το… κόκκινο χαλί και τα εμβατήρια.
Το ζήτημα είναι από πότε θα ισχύσει η μείωση του αφορολόγητου γιατί κάποιοι λένε ότι μπορεί να γίνει αυτό από το 2018 για να καλυφθεί η τρύπα που έχει βρεθεί.
Αυτό είναι ένα από τα μέτρα που έχουν αποδεχθεί και απλά ψάχνουν το όμορφο κουτί για να τα πασάρουν. Συνολικά, άνω των 3,6 δις ευρώ είναι τα νέα μέτρα που καλείται να λάβει η όποια κυβέρνηση στο πλαίσιο του μνημονίου plus που θα υπογράψει αργά ή γρήγορα ο Αλέξης.
Βεβαίως, έτσι λαοπλάνος που είναι μπορεί να πάει στη Βουλή και να πει: «Ελληνικέ λαέ, διαπραγματευτήκαμε σκληρά. Δεν πήγαμε ούτε ένα ευρώ κάτω από τα 6.000 ευρώ για το αφορολόγητο και δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα από τα 3,6 δις. Όλα να τα περιμένεις από ανθρώπους που δεν έχουν ούτε ντροπή, ούτε μπέσα.
Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου θα ακούσουμε πολλά. Ότι η κυβέρνηση παλεύει απέναντι στα θηρία, ότι αντιστέκεται στον παράλογο Τόμσεν, ότι δεν θα δεχθεί εξωφρενικές απαιτήσεις. Μη γελιέστε. Τα έχει συμφωνήσει όλα και τέλειωσε. Η εξουσία είναι καλή για να τη χάσουν έτσι ξαφνικά. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι δεν θα γίνουν κάποια στιγμή, ακόμη και στο 2017 εκλογές.
Όπως έλεγε έμπειρος οικονομικός παράγοντας: «Η κυβέρνηση θα εξαναγκαστεί σε παραίτηση όταν θα ξεκινήσει η συζήτηση για το νέο μνημόνιο, μετά τη λήξη του υπάρχοντος, δηλαδή μετά το 2018. Οι δανειστές θα βρουν χρηματοδοτική τρύπα μετά από την ολοκλήρωση του υπάρχοντος προγράμματος και θα απαιτήσουν κι άλλα μέτρα σε αντάλλαγμα για νέο δάνειο». Δεν τελειώσαμε καθόλου, τώρα αρχίζουμε αλλά, τι τον νοιάζει τον Τσίπρα; Αυτός θα τα εφαρμόσει; Αυτός το πολύ να παίζει πρέφα με τον παππού Αλέκο ή να κάνει ταξιδάκια με την Περιστέρα. Σίγουρα χωρίς το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου