Σάββατο

Συνεδριάζει η Λέσχη Bilderberg, σήμερα ! (;)

Στη Δρέσδη συνεδριάζει σήμερα η Λέσχη Bilderberg. Οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν για τις μυστηριώδεις και με απόλυτη μυστικότητα συναντήσεις των ισχυρών από τον χώρο της πολιτικής και της οικονομίας.

Όταν ο «Πράσινος» γερμανός βουλευτής Γύργκεν Τριτίν βρέθηκε το 2012 στο αμερικανικό Σαντιγί, οι σύντροφοί του ήθελαν να μάθουν τι ακριβώς έκανε εκεί. Μόνο και μόνο η ερώτηση ανέδυε «μπαρούτι», γιατί η απάντηση ήταν γνωστή, συμμετείχε σε διάσκεψη της Λέσχης Bilderberg. Ένα στέλεχος των Πρασίνων σε μια μάζωξη των ισχυρών και πλούσιων αυτού του κόσμου; Επρόκειτο για πρόκληση πρώτου μεγέθους, για την οποία έπρεπε να απολογηθεί.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν χρειάζεται απολογίες, όπως γράφει η Deutsche Welle. Ο ισχυρός υπουργός Οικονομικών είναι φέτος ανάμεσα στους προσκεκλημένους, όπως και η υπουργός Άμυνας Ούρζουλα φον ντερ Λάιεν και ο συνάδελφός της από το υπουργείο Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ. Και οι τρεις δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στην τετραήμερη συνάντηση, που ξεκινά σήμερα στη Δρέσδη. Αντίθετα δεν θα έρθουν, αν και προσκλήθηκαν, η Άγκελα Μέρκελ, ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταινμάιερ και ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Η Λέσχη Bilderberg έχει αυστηρούς κανόνες. Οι συμμετέχοντες δεσμεύονται σε απόλυτη μυστικότητα σε ό,τι αφορά τα θέματα των συζητήσεων και το περιεχόμενο των ομιλιών. Αντίθετα διοργανωτές και προσκεκλημένοι επιχειρηματολογούν ότι είναι μια σπάνια ευκαιρία να γίνονται τόσο ανοιχτές συζητήσεις με παγκόσμιους παίκτες. Αν και στις συναντήσεις συμμετέχουν ευκαιριακά και δημοσιογράφοι, γενικά εκπρόσωποι των ΜΜΕ δεν είναι παρόντες. Αντίθετα, ό,τι βγαίνει προς τα έξω για αυτές τις συναντήσεις είναι συνήθως κοινότοπο και ανούσιο: αναλύσεις και έριδες με διάρκεια 90 λεπτών, σε μερικές δε περιπτώσεις το φαγητό και το κρασί πρέπει να το πληρώνουν οι ίδιοι οι προσκεκλημένοι.
Στις διασκέψεις της Λέσχης δεν ασχολούνται με τίποτα λιγότερο από τη διάσωση του κόσμου. Ο πρώην αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία Τζορτζ Μάκγκι θυμάται ότι οι Συνθήκες της Ρώμης εγράφησαν ως επί το πλείστον σε διασκέψεις της Λέσχης Bilderberg. Ο Ετιέν Νταβινιόν, επιχειρηματίας και επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης, υποστηρίζει ότι ακόμη και το ευρώ κυοφορήθηκε εκεί. Όλα αυτά δίνουν τροφή για θεωρίες συνωμοσίας.
Ο κοινωνιολόγος των ΜΜΕ Ρούντολφ Στούμπεργκερ αποδίδει τάσεις νεοφεουδαρχισμού σε αυτήν την ελίτ. Ο ολλανδός πολιτικός επιστήμων Κις βαν ντερ Πιγλ πάλι υποστηρίζει ότι τα συμφέροντα που εκπροσωπούνται εκεί έχουν ελάχιστα να κάνουν με τη δημοκρατία. «Διάγει την εβδομηκοστή δεκαετία και η δύναμη έλξης της Λέσχης παραμένει ισχυρή». Ο βρετανός ηθοποιός Γιαν Ρίτσαρτσον έγραψε το 2011 ότι οι σχέσεις αδελφότητας που αναπτύσσονται εκεί με τους ισχυρούς αυτού του κόσμου έχουν την επενέργεια ενός αφροδισιακού της ψυχής.

ΚΑΙ Η ΕΙΔΗΣΗ: Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΤΗ ...ΣΥΝΑΞΗ (!)
Θα ζητήσει κάτι; ή ΟΧΙ (ποιος ξέρει ;)

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει στην 64η συνάντηση Bilderberg, που θα διεξαχθεί από 9 έως 12 Ιουνίου στη Δρέσδη της Γερμανίας.
Μεταξύ των 130 συμμετεχόντων από είκοσι χώρες συγκαταλέγονται οι Εμανουέλ Μακρόν υπουργός Οικονομίας Γαλλίας, Τζορτζ Οσμπορν υπουργός Οικονομικών Μ. Βρετανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπουργός Οικονομικών Γερμανίας, Κριστίν Λαγκάρντ γενική διευθύντρια ΔΝΤ, Μπενουά Κερέ μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.
Ενδιαφέρουσα άποψη, σχόλιο αναγνώστη στη newsbeast:
 Όλος ο καλός ο κόσμος έχει περάσει από συναντήσεις της λέσχης. Βεβαίως και ο Τσίπρας το 2015 στην λίμνη Κόμο, αλλά και ο Βαρουφάκης επίσης. Από άρθρο σε άλλο site βλέπω:
Αλογοσκούφης 5 φορές, Αρσένης 1 φορά, Διαμαντοπούλου 5 φορές, Καραμανλής Κώστας 1 φορά, Κρανιδιώτης 2 φορές, Στέφανος Μάνος 2 φορές, Μητσοτάκης Κ 1 φορά, Μπακογιάννη 2 φορές, Πάγκαλος 1 φορά, Παπακωνσταντίνου 2 φορές, Παπανδρέου Γ 4 φορές, Παπαχελάς 3, Στουρνάρας 1, Χαρδούβελης1, κτλ. κτλ..
πάντως εάν διαβάσετε αρθρογραφία στο εξωτερικό θεωρούν ότι, ανεξαρτήτως από το πως ξεκίνησε, σήμερα είναι η λέσχη των πολύ δυνατών οικονομικά, η οποία κάθε χρόνο καλεί πολιτικές και οικονομικές προσωπικότητες για να καθορίσει ο καθένας την πορεία του και να κάνει τα κονέ του και τις συνομιλίες του. Κάτι σαν το G7 σε επίπεδο ιδιωτικού κεφαλαίου. Γι' αυτό πάνε και όλοι οι υπουργοί οικονομικών( Γαλλία, Γερμανία, ΔΝΤ). Όχι απαραίτητα για να πάρουν γραμμή όπως παρουσιάζεται, αλλά για να διαπραγματευτούν , να κάνουν συμφωνίες.
Είναι βέβαια καπιταλισμός στην χειρότερη, υπό την έννοια ότι μπορούν να φτιάξουν και να καταστρέψουν οικονομίες κρατών, αλλά από την άλλη, αν σε καλούν άνθρωποι με τέτοια οικονομική δύναμη, λες όχι?
Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοιες λέσχες Η οικονομική δύναμη(της ιδιωτικής οικονομίας πάντα) θα έπρεπε να διαχέεται. Συσσωρευμένη είναι επικίνδυνη.. Το ερώτημα όμως παραμένει: όταν ξέρεις ότι η άποψη που θα διαμορφωθεί σε αυτές τις συναντήσεις μπορεί να κάνει την διαφορά, λες όχι? πραγματικά, δεν ξέρω.Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ:
Σύμφωνα με τον Λαφαζάνη, αν η κυβέρνηση στέκεται ακόμα και δεν έχει πέσει είναι γιατί, πέραν των άλλων, στη Βουλή δεν έχει απέναντι της καμία απολύτως πολιτική και κινηματική αντιπολίτευση.

Επίσης χαρακτήρισε τους Μητσοτάκης Γεννηματά, Θεοδωράκη και Λεβέντη ως «τα μεγαλύτερα κυβερνητικά στηρίγματα και κυριολεκτικά τα δεκανίκια επιβίωσης του Τσίπρα και της παρέας του».
Εξ άλλου επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας ότι «είναι κατάντημα για τον κ. Μητσοτάκη ότι σπεύδει να παρευρεθεί στη Λέσχη Bilderberg, των πιο αντιδραστικών και ληστρικών δυνάμεων του πλανήτη» και προσέθεσε ότι κάνει λάθος ο κ. Μητσοτάκης αν πιστεύει ότι η Λέσχη Bilderberg θα τον «φυτέψει» στην πρωθυπουργία της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου