Σάββατο

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑΣ ΤΗΣ "Frontex "

Τα δύο περιπολικά σκάφη της γερμανικής ακτοφυλακής «Uckermark» και «Börde» τα οποία περιπολούν στο Αιγαίο στο πλαίσιο της ανάπτυξης δυνάμεων της Frontex έχουν λάβει εντολή από το Βερολίνο να παραδίδουν πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίζουν στην Ελλάδα

 Τα δυο περιπολικά σκάφη της γερμανικής ακτοφυλακής «Uckermark» και «Börde» τα οποία περιπολούν στο Αιγαίο στο πλαίσιο της ανάπτυξης δυνάμεων της Frontex έχουν λάβει εντολή από το Βερολίνο να παραδίδουν πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίζουν στην Ελλάδα. Έτσι τουλάχιστον αναφέρει το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” επικαλούμενο έγκυρες πηγές.
Σύμφωνα με το περιοδικό, στους κόλπους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης υπήρξαν έντονες ανησυχίες σχετικά με την επαναπροώθηση στην Τουρκία προσφύγων και μεταναστών που εντοπίζονται σε ελληνικά χωρικά ύδατα, καθώς κάτι τέτοιο συνιστά μαζική απομάκρυνση που στερεί το δικαίωμα αίτησης ασύλου, κάτι που απαγορεύεται ρητά από το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σημειώνεται πως την Παρασκευή  ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε πως η Άγκυρα έχει δίκιο καθώς δεν θα επιστρέφουν στην Τουρκία οι πρόσφυγες από την Ελλάδα, έως ότου τεθεί σε ισχύ η συμφωνία (!) μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, ενώ θα αφορά τους ανθρώπους οι οποίοι θα φθάνουν από τότε και μετά παρανόμως στην Ελλάδα.

«Η νέομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με το παλιό μνημονιακό μπλοκ «ακροβατούν» σε επικίνδυνους ατραπούς» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Λαφαζάνη ...

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παραδοχή του Νίκου Τόσκα ότι Τούρκοι θα τοποθετηθούν ως παρατηρητές σε ελληνικά νησιά προκειμένου να ελέγχουν τις διαδικασίες επανεισδοχής προσφύγων από την Ελλάδα και την Τουρκία.Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα «η ελληνική κυβέρνηση με τη δίκη της «βούλα και σφραγίδα» εκχωρεί στο σημερινό τουρκικό καθεστώς το γενικό πρόσταγμα να ερμηνεύει κατά το δοκούν την συνολική ροή των προσφύγων και οικονομικών μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά».Η ανακοίνωση της ΛΑΕ έχει ως εξής:

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Υπ. Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, η παρουσία Τούρκων παρατηρητών σε ελληνικά νησιά είναι μέρος των διμερών επαφών Ελλάδας -Τουρκίας στη Σμύρνη και της γενικότερης συμφωνίας Ευρώπης -Τουρκίας.
Η ελληνική κυβέρνηση με τη δίκη της «βούλα και σφραγίδα» εκχωρεί στο σημερινό τουρκικό καθεστώς το γενικό πρόσταγμα να ερμηνεύει κατά το δοκούν την συνολική ροή των προσφύγων και οικονομικών μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά.
Η κυβέρνηση Ερντογάν που συνεχίζει να εξοπλίζει, να χρηματοδοτεί και να στηρίζει τις ακραίες φονταμενταλιστικές οργανώσεις στη Συρία, που πνίγει με τη βία κάθε δημοκρατική φωνή στη χώρα, που καταδιώκει τις κουρδικές οργανώσεις, που αμφισβητεί σε κάθε ευκαιρία τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ζήτησε και πήρε από την ΕΕ «πιστοποιητικό δημοκρατικών φρονημάτων».
Η νέομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με το παλιό μνημονιακό μπλοκ «ακροβατούν» σε επικίνδυνους ατραπούς, έχοντας συμφωνήσει στην απαράδεκτη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Είναι η ώρα τα αλληλέγγυα, αντιιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά κινήματα να ορθώσουν τον δικό τους ανίκητο ανθρώπινο «φράκτη».
Η ΛΑΕ θα βρεθεί μαζί με το λαό σε ένα νέο ελπιδοφόρο δρόμο μεγάλων ανατροπών και ελπίδας.

ΑΠΟΡΙΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ;;
 Και μία λεπτομέρεια που διαφεύγει στην Αριστερή Κυβέρνηση: Οι λαθρομετανάστες ή πρόσφυγες, όπως τους λέει ο Τσίπρας, έφτασαν τους 42,000 (ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣγια όσους δεν διαβάζουν "μνημόνια και οδηγίες" προς "Έλληνες υπόδουλους"...!!
ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου