Κυριακή

Πρόσφυγες. Θα δίνουν χαράτσι τα "περουσιακά" τους αν θέλουν (σώνει και καλά) να μπουν στη Γερμανία - Δανία - Ελβετία

 
Στο δρόμο που "άνοιξαν" η Δανία και η Ελβετία για τους αυτοχρηματοδοτούμενους πρόσφυγες, μπαίνει τώρα και η Γερμανία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent όσοι πρόσφυγες καταφτάνουν στη χώρα οι αρχές κατάσχουν κοσμημάτων και μετρητά από τους πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την παραμονή τους.
Ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών, Joachim Herrmann ανέφερε ότι οτιδήποτε έχει αξία μεγαλύτερη από 750 Ευρώ μπορεί να κατασχεθεί από τις αρχές. Στη γειτονική Βάδη-Βυρτεμβέργη, οι αιτούντες άσυλο μπορούν να έχουν στην κατοχή τους μόνο χρήματα και τιμαλφή αξίας 350 €.
Από την πλευρά του ο Ulla Jelpke, βουλευτής του αριστερού κόμματος Die Linke, επέκρινε την πρακτική χαρακτηρίζοντάς της ως «υπερβολική».
"Όσοι υποβάλλουν αίτηση για άσυλο ασκούν ένα θεμελιώδες δικαιώμα" είπε στην Der Tagesspiegel.
Τον περασμένο Δεκέμβριο κοινοβούλιο της Δανίας πέρασε νόμο για την κατάσχεση των κοσμημάτων των προσφύγων προκειμένου «να τα βγάλουν πέρα». Ο νόμος εξαιρεί από τη διάταξη βέρες και αρραβώνες, ρολόγια και κινητά τηλέφωνα. Όλα τα άλλα αντικείμενα αξίας άνω των 300 ευρώ θα κατάσχονται από την κυβέρνηση.
Όσο αφορά την Ελβετία οι πρόσφυγες που έχουν κερδίσει το δικαίωμα να διαμένουν και να εργάζονται στην Ελβετία υποχρεούνται να παραδίδουν το 10% των αποδοχών τους  έως και 10 χρόνια μέχρι να επιστρέψουν 15.000 ελβετικά φράγκα, σύμφωνα με την έκθεση.
 
ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου