Σάββατο

Handelsblatt: Φως και σκιές για την κυβέρνηση Τσίπρα


Την έγκριση του πολυνομοσχεδίου για το τρίτο πακέτο των προαπαιτούμενων από την ελληνική Bουλή, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ από το νέο πακέτο βοήθειας και τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.
«Το ελληνικό Kοινοβούλιο άνοιξε τον δρόμο για την καταβολή νέων δισεκατομμυρίων βοήθειας», αναφέρει η Die Welt, επισημαίνοντας ότι εγκρίθηκαν από τη Bουλή οι νέες μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Παράλληλα, όμως, η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ότι δύο μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού γύρισαν την πλάτη τους στον Έλληνα πρωθυπουργό, αναφερόμενη στον Στάθη Παναγούλη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Νίκο Νικολόπουλο των ΑΝΕΛ, που δεν ψήφισαν υπέρ του πολυνομοσχεδίου και τέθηκαν εκτός των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων τους.
«Φως και σκιές για την κυβέρνηση Τσίπρα: Το ελληνικό Kοινοβούλιο ενέκρινε το νέο πρόγραμμα λιτότητας με συνοπτικές διαδικασίες. Ο κυβερνητικός συνασπισμός όμως σημείωσε απώλειες», σημειώνει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ξεπέρασε ακόμη μια δοκιμασία, εκτιμά η εφημερίδα, επισημαίνοντας όμως και τις απώλειες των δύο βουλευτών.
«Το Kοινοβούλιο ενέκρινε το πακέτο μεταρρυθμίσεων του Τσίπρα», είναι ο τίτλος του Spiegel, σχολιάζοντας ότι πλέον ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να αναπνεύσει, καθώς κατάφερε να περάσει τις μεταρρυθμίσεις από τη Βουλή.
Η Frankfurter Allgemeine επισημαίνει ότι, βάσει των νέων μεταρρυθμίσεων που υιοθετήθηκαν, πλέον δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους ενδέχεται να χάσουν τα σπίτια τους, ενώ προσθέτει ότι επιβλήθηκε και ειδικός φόρος στο ελληνικό κρασί.
«Οι Έλληνες ενέκριναν το πακέτο λιτότητας», είναι ο τίτλος της Bild, η οποία επισημαίνει ότι πλέον άνοιξε ο δρόμος για την καταβολή της νέας δόσης βοήθειας στην Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, όμως, η εφημερίδα σχολιάζει την καταψήφιση των νέων μεταρρυθμίσεων από τον Στ. Παναγούλη και τον Ν. Νικολόπουλο. «Πλέον ο Τσίπρας διαθέτει πλειοψηφία δύο εδρών», σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου