Κυριακή

Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

Είμαστε σχεδόν σίγουροι πως αυτή η εικόνα που θα δείτε πιο κάτω-με δεινοσαύρους και λέιζερ- δεν πρέπει να σας «λέει» και πολλά και μάλλον θα αναρωτιέστε τι είναι που την κάνει να είναι η πιο «εντυπωσιακή». Δεν σας αδικούμε την ίδια απορία είχαμε και εμείς όταν την είδαμε. Για το θέμα όμως υπάρχει επιστημονική εξήγηση.
Η συγκεκριμένη εικόνα «κέρδισε» τον τίτλο της «πιο εντυπωσιακής εικόνας στο internet σύμφωνα με την...εκτίμηση ενός νέο εργαλείου που δοκιμάζει την επίδραση των εικόνων στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Μία εικόνα πολέμου με δεινόσαυρους και laser. ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ;

    Συγκεκριμένα μία ομάδα που ειδικεύεται στην οπτική νευροεπιστήμη, και εργάζεται στην EyeQuant, δημιούργησε έναν αλγόριθμο ο οποίος βαθμολογεί μια ιστοσελίδα ή μια εικόνα σύμφωνα με το πόσο «εντυπωσιακή» είναι.
Το λογισμικό, για να καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα χρησιμοποιεί δύο παραμέτρους, την προσοχή που αποδίδουμε (δηλαδή σε ποια σημεία θα εστιάσουν οι χρήστες) και την σαφήνεια (πόσο σαφές είναι ένα σχέδιο). Η επιστημονική ομάδα υποστηρίζει ότι το λογισμό αντιγράφει κατά 90% των ανθρώπινη αντίδραση και συμπεριφορά.
Η κορυφαία εικόνα λοιπόν έρχεται από την δεκαετία του 1980 και από παιχνίδι της σειράς Dino-Wars. Βαθμολογήθηκε με 95%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου