Τετάρτη

Τα όργανα της ΝΔ και ο Σαμαράς

«Η ΝΔ έχει μια μεγάλη παράδοση. Οι πρόεδροί της μετά από κάθε ήττα, έθεταν τον εαυτό τους στη διάθεση των οργάνων του κόμματος. Ο Καραμανλής το 2009 θυμάστε ότι δρομολόγησε ο ίδιος με ξεκάθαρη δήλωση το θέμα της διαδοχής του» είπε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος στην σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Αντώνη Σαμαρά μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Στη συνέντευξή του στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, ο κ.Αντώναρος έκανε λόγο για βαριά ήττα της ΝΔ στις εκλογές και επιτέθηκε στον κ. Σαμαρά για την επιλογή του να μην παραδώσει το Μέγαρο Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως αυτή η συμπεριφορά δεν έχει καμιά σχέση με τις αρχές της ΝΔ.
«Εχω μάθει από το σπίτι μου να υποδέχομαι κάποιον και να τον ξεπροβοδίζω εγώ έως την πόρτα» είπε χαρακτηριστικά.

Εμφύλιος στη Μεσσηνία

Έκρυθμη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας τις τελευταίες μέρες μετά την ήττα από το ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αντώνης Σαμαράς επιτίθεται στη νέα κυβέρνηση με κάθε ευκαιρία, ωστόσο τα κορυφαία γαλάζια στελέχη είναι εξαφανισμένα από τις τηλεοράσεις και τηρούν στάση αναμονής.
Ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται συνεχώς στο γραφείο του στην Συγγρού και κάνει τηλέφωνα και συναντήσεις με στελέχη , ωστόσο ξέσπασε εμφύλιος στη Μεσσηνία.
Ζητούν από τον Α. Σαμαρά να επιλέξει την έδρα της Β' Θεσσαλονίκης.

Στην Μεσσηνία παρά το γεγονός ότι η ΝΔ ήρθε πρώτη, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τέσσερις βουλευτές και η «γαλάζια» παράταξη μόλις έναν.
Ο μοναδικός βουλευτής που εξελέγη είναι ο Α. Σαμαράς ο οποίος όμως ως αρχηγός κόμματος έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος σε δύο εκλογικές περιφέρειες.
Τόσο ο επί χρόνια βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος, που ήρθε δεύτερος, όσο και ο Δήμαρχος Καλαμάτας με επίσημες δηλώσεις τους, κάλεσαν τον Α. Σαμαρά να επιλέξει την Β΄ Θεσσαλονίκης καθώς σε διαφορετική η Μεσσηνία ουσιαστικά δεν θα εκπροσωπείται.
«Στην Βουλή η Μεσσηνία θα εκπροσωπείται από τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές της Αριστεράς και δεν θα υπάρχει ο βουλευτής της φιλελεύθερης παράταξης να ελέγχει την κυβέρνηση, να κάνει ερωτήσεις, να ενδιαφέρεται για τον Νομό, να τρέχει και να αγωνίζεται για τα προβλήματά σας, να είναι παρών στα γεγονότα, στις εορτές, στις εκδηλώσεις. Δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση στο Νομό. Πρωτάκουστο!» τόνισε σε ανακοίνωση του ο Γ. Λαμπρόπουλος.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας σημείωσε « Η Μεσσηνία δεν μπορεί να μείνει χωρίς φιλελεύθερη εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο, αφού ο τ. Πρωθυπουργός έχει σοβαρά θεσμικά καθήκοντα ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης»
Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης «Η Μεσσηνία και η ΝΔ θα εκπροσωπηθούν άξια και δυναμικά από τον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, όπως έκανε όλα αυτά χρόνια. Άλλωστε, δεν έπαψε ποτέ, στην ψυχή του και στον πολιτικό του Βίο να είναι Βουλευτής Μεσσηνίας».
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς ξεκαθάρισε «Ο Πρόεδρός μας, με τη χθεσινή του επιστολή, διευκρίνισε σε όλους, την απόφασή του για την επιλογή της βουλευτικής του έδρας. Η υποψηφιότητά του στη Β’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης είχε καθαρά σημειολογικό χαρακτήρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου