Τρίτη

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι Εγγλέζοι "εταίροι" μας.

Βρετανοί πολιτικοί θέλησαν να βάλουν μπλούζα για την ενίσχυση της φεμινιστικής εκστρατείας, στη συνέχεια όμως αποδείχτηκε πως τα εν λόγω μπολουζάκια κατασκευάζονταν από γυναίκες στο Μαυρίκιο, οι οποίες εργάζονταν υπό συνθήκες ανθρώπινης δουλείας για 80 λεπτά του ευρώ την ώρα.
όπως λέμε "το έξυπνο πουλί ..."

Ύστερα από αυτή την αποκάλυψη η ΜΚΟ Fawcett Society, που είχε οργανώσει την εκστρατεία , δήλωσε ότι ξεκίνησε έρευνα. Επίσης ζήτησε συγγνώμη «όλους τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι μπορεί να έχουν βιώσει δυσμενείς συνθήκες», ενώ τόνισε πως θα αποσύρει τα μπλουζάκια από την αγορά, τα οποία κοστίζουν 45 λίρες (57,5 ευρώ) το ένα «αν υπάρξουν συγκεκριμένα και επαληθεύσιμα στοιχεία για την κακομεταχείριση των εργατριών από τους παραγωγούς αυτών των ενδυμάτων».
Στα T-shirts αναγράφεται η πρόταση «Να πως μοιάζει ένας φεμινιστής». Εκτός από ηθοποιούς και τραγουδιστές, τα φόρεσαν σε ένδειξη συμπαράστασης ο ηγέτης των Εργατικών της αντιπολίτευσης Εντ Μίλιμπαντ και ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ. Η Χάριετ Χέρμαν, πρώην υπουργός για την ισότητα των φύλων σε κυβέρνηση Εργατικών, φόρεσε ένα τέτοιο μπλουζάκι στην Βουλή των Κοινοτήτων.
Αλλά ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου που έφτιαξε τα μπλουζάκια ομολόγησε στην εφημερίδα The Mail on Sunday ότι οι εργάτριες βγάζουν 6.000 ρουπίες (153 ευρώ) τον μήνα - και έδειξε στους δημοσιογράφους τα δωμάτια όπου κοιμούνται, έως και 15 μαζί, σε κουκέτες. «Πώς μπορεί αυτό το T-shirt να είναι ένα σύμβολο φεμινισμού, όταν εμείς όχι απλώς δεν είμαστε φεμινίστριες, αλλά παγιδευμένες γυναίκες;», είπε μια εργάτρια στην εφημερίδα.
Η Fawcett Society ζήτησε ήδη συγγνώμη από «όλους τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι μπορεί να έχουν βιώσει δυσμενείς συνθήκες». Υποσχέθηκε, επίσης, να αποσύρει από την αγορά τα μπλουζάκια, που πωλούνται προς 45 λίρες (57,5 ευρώ) το ένα, «αν υπάρξουν συγκεκριμένα και επαληθεύσιμα στοιχεία για την κακομεταχείριση των εργατριών από τους παραγωγούς αυτών των ενδυμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου