Δευτέρα

Η οικογενειακή τραγωδία στο Άστρο Κυνουρίας

 
Ο 75χρονος αγρότης που είχε δουλέψει σε βιοτεχνία υφασμάτων και είχε ζήσει πολλά χρόνια στο Καναδά περίμενε τον 39χρονο γιο του που ερχόταν από την Αθήνα, με την καραμπίνα γεμάτη μονόβολα σκάγια για αγριογούρουνα.
Ο νεαρός που είχε σπουδάσει γυμναστής στα ΤΕΦΑΑ, δούλευε ντελίβερι σε πιτσαρία στο Περιστέρι κι ασχολείτο με … ωδικά πτηνά φέρεται να είχε ξυλοκοπήσει επανειλημμένως άγρια τον 75χρονο - η τελευταία φορά το Μεγάλο Σάββατο - όταν πήγαινε στο χωριό, διεκδικώντας να είναι ο αποκλειστικός κληρονόμος του σπιτιού του.
Ο 75χρονος που, όπως δήλωσε στην αστυνομία, πριν από οκτώ χρόνια είχε πάει στην τοπική Εισαγγελία ζητώντας μέτρα προστασίας από τις βιαιοπραγίες του γιου του, πυροβόλησε τον 39χρονο μετά τα πρώτα λόγια μαζί του, από το μπαλκόνι στην πλάτη κι ύστερα στα δύο του γόνατα. Υστερα ειδοποίησε τους συγγενείς να εξαφανίσουν τα ίχνη του φόνου, ενώ στους αστυνομικούς είπε ότι «ο γιος του έφυγε μ ένα σκούρο αμάξι με τρεις γεροδεμένους, κοντοκουρεμένους και πριν φύγει - υποτίθεται - του δήλωσε ότι … «πατέρα αν μ αφήσουν οι φίλοι μου να γυρίσω θα τα πούμε πάλι».

Αγνωστα στοιχεία της οικογενειακής τραγωδίας
Ο 75χρονος πατέρας σκότωσε τον 39χρονο γιο του για «κληρονομικές διαφορές» κι ύστερα έβαλε το άψυχο σώμα του σε ΙΧ και το έκαψε σε ερημική περιοχή. Οι αστυνομικοί φέρεται να ερεύνησαν αρχικά το σενάριο της δολοφονικής επίθεσης από τους τρεις … ανύπαρκτους «συνοδούς» του 39χρονου κι ύστερα να έστρεψαν τις υποψίες τους στον 75χρονο πατέρα.
Όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης κι από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΕΛΑΣ ο 39 χρόνος είχε σειρά προστριβών με τους γονείς του για οικονομικά θέματα. Φέρεται να είχε εγκαταλείψει τα ΤΕΦΦΑ γιατί όπως έλεγε «οι γυμναστές αργούν να προσληφθούν στα σχολεία και δεν έχει νόημα να συνεχίσω τις σπουδές μου».
Αργότερα έκανε κάποιες περιστασιακές δουλειές και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν πολλές ώρες σαν διανομέας φαγητού στο Περιστερι, καλύπτοντας τα προσωπικά έξοδα του. Συζούσε στην Αθήνα με μια 30χρονη που κλήθηκε αμέσως στην Τρίπολη - στην πρώτη φάση της έρευνας - για κατάθεση κι η οποία ανέφερε ότι ο 39χρονος δεν είχε άλλες προσωπικές διαφορές και δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε βίαιη συμπεριφορά. Οι αστυνομικοί δημιούργησαν την εικόνα ενός κλειστού ανθρώπου με ελάχιστους φίλους που χρησιμοποιούσε σπάνια το κινητό του και μόνιμο ενδιαφέρον του ήταν τα … καναρίνια του.
Ακόμη, από τον δικαστικό φάκελο προκύπτει ότι ο 39χρονος δεν είχε άλλες οικονομικές εκκρεμότητες και χρέη στην Αθήνα.
Μόνιμο σημείο τριβής λοιπόν ήταν το θέμα της κληρονομιάς του πατρικού σπιτιού στο Αστρος. Ο πατέρας του, που εργάζεται τα τελευταία χρόνια σαν αγρότης - όπως προκύπτει από την δικογραφία - είχε αποφασίσει να δώσει αυτό το σπίτι σε δύο άλλα μέλη της οικογένειάς του. Κάτι που φαίνεται να είχε προκαλέσει την οργή του 39χρονου, ο οποίος δύο τρεις φορές τον χρόνο κατέβαινε στο Αστρος με απαίτηση να αλλάξει ο πατέρας του την σχετική απόφαση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο 75χρονος που αρχικά δήλωνε άγνοια για την τύχη του γιου του, είπε στους αστυνομικούς ότι «ο 39χρονος τον πίεζε ασφυκτικά για να κληρονομήσει το σπίτι, τον κτυπούσε κι ότι ο ίδιος είχε αναγκασθεί, πριν μερικά χρόνια, να πάει στην Εισαγγελία ζητώντας σχετική βοήθεια».
Κάτι που διερευνάται τώρα, αφού, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο Αστρος ποτέ δεν είχαν σχετική ενημέρωση από δικαστικούς λειτουργούς για το συγκεκριμένο αίτημα «προστασίας» του 75χρονου δράστη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν ο δράστης περίμενε τον γιο του με γεμάτη την καραμπίνα του με φυσίγγια που μπορεί να σκοτώσουν κι … ελέφαντες. Στεκόταν στο μπαλκόνι και με τις πρώτες στιχομυθίες και πιθανόν καθύβριση από τον γιο του, τον πυροβόλησε τρεις φορές.
Στη συνέχεια ζήτησε την βοήθεια τεσσάρων συγγενών του - κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με νομικούς είχαν οφέλη από την συγκεκριμένη διευθέτηση της κληρονομιάς - να εξαφανίσουν τα ίχνη του άγριου φονικού. Στην συνέχεια όλοι επέστρεψαν σπίτι τους, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.
Ο πατέρας δημιούργησε ένα πειστικό σενάριο με τους σωματώδεις νεαρούς που συνόδευαν τον γιο του, αναφέροντας σειρά …υποτιθέμενων λεπτομερειών για να παραπλανήσουν τις αρχές. Οι αστυνομικοί άρχισαν για λίγες ώρες να ερευνούν το σενάριο με τις «ύποπτες διασυνδέσεις» του άτυχου 39χρονου, το οποίο γρήγορα εγκατέλειψαν.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου