Τετάρτη

ΥΠΕΡΤΡΙΠΛΑΣΙΑ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ !

Έχει υπερτριπλάσια η περιουσία του Δημοσίου και δεν το γνωρίζει. Πληρώνει απαλλοτριώσεις..
και ύστερα επιστρέφει τα ακίνητα στους ιδιοκτήτες τους. Παραχωρεί φιλέτα στην Πλάκα και τη Ρόδογια πολιτιστικές δράσεις έναντι μηδαμινού ή ευτελούς μισθώματος και ανακαλύπτει πως έχουν μετατραπεί σε σπίτια και επιχειρήσεις.
Όπως αναφέρουν τα Νέα, δημόσιες εκτάσεις κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους καταπατώνται. Και έσοδα από εμπορικά διαμερίσματα που χάνονται. Τάξη σε αυτό το χάος επιχειρεί να βάλει, ύστερα από χρόνια ανοργανωσιάς, το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και να ανακαλύψει τι πραγματικά τού ανήκει μέσω μιας καινοτόμους εφαρμογής, του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου: Της πλήρους δηλαδή καταγραφής όλων των ακινήτων που έχουν αποκτηθεί από το υπουργείο κυρίως για αρχαιολογικούς σκοπούς, και το οποίο θα είναι προσβάσιμο από τους πολίτες μέσω Διαδικτύου.
Απόδειξη του χάους που επικρατεί είναι πως στους καταλόγους της πρώην Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου έχουν καταγραφεί μόλις 2.345 ακίνητα σε όλη τη χώρα διαχειριστικής αρμοδιότητας του υπουργείου, ενώ στο Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο έχουν εντοπιστεί 7.500 ακίνητα, τα οποία καλύπτουν περί τα 100.000 στρέμματα.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου